Met in totaal 16 nieuwe namen is het programma van Graspop Metal Meeting compleet. Billy Talent en Fleddy Melculy zijn toegevoegd aan de line-up van het Belgische festival. 

Naast de bovenstaande namen zijn ook Avatar, Kataklysm en Thundermother te zien op de festivalweide. Deze acts voegen zich toe aan het programma met headliners Ozzy OsbourneGuns N’ Roses, Volbeat en Iron Maiden. Alle nieuwe namen kun je terugvinden op de onderstaande poster;

Twijfelaars voor de aankomende editie van Graspop moeten snel een beslissing maken. De organisatie geeft namelijk aan dat al 85% van de XL combikaarten uitverkocht is. De reguliere combikaarten zijn al een tijdje uitverkocht. Dagkaarten zijn nog wel volop beschikbaar. Op de officiële website van het festival kan je terugvinden wie op welke dag te zien zal zijn. Het tijdschema is op dit moment nog niet bekend.

Billy Talent

De Canadese punk rock band Billy Talent gaat al heel wat jaren mee. De band werd in 1993 opgericht onder de naam Pezz en staat sinds 1999 beter bekend als Billy Talent. In de loop de jaren heeft de band succes gehad met singles zoals ‘Rusted from the Rain’, ‘Viking Death March’ en ‘Big Red Gun’. Daarnaast heeft de band een flinke live reputatie opgebouwd. Aankomende zomer zijn ze te zien op onder andere Dynamo, Hurricane festival en Jera On Air.

Graspop Metal Meeting 2018

Graspop
Foto: Koen van den Broeck

De beruchte Metal Meeting vindt aankomend jaar plaats van 21 tot en met 24 juni. Dit jaar heeft het festival een heuse XL-editie van vier dagen in plaats van drie. Metalfans uit heel Europa reizen af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. Dit jaar zijn onder meer Ozzy OsbourneGuns N’ Roses, Volbeat en Iron Maiden de headliners van dienst. Tickets voor de 2018-editie zijn inmiddels in de verkoop gegaan via de website van het festival.