Björk op 11 juli te zien op Sint-Pietersplein in Gent

Bjork

Het Gent Jazz Festival heeft een opmerkelijke naam gestrikt: Björk komt een optreden geven in Gent. Het optreden vindt een paar dagen na het festival plaats, en is een Benelux exclusive.

Björk geeft op 11 juli een optreden op het Sint-Pietersplein in Gent. De zangeres wordt gepresenteerd door het Gent Jazz Festival, wat van 29 juni tot 8 juli plaatsvindt. Dat maakte de organisatie bekend op de website van het festival.

Daarnaast is bekendgemaakt dat het optreden van Björk een Benelux exclusive is. Dat betekent dat het haar enige optreden in de Benelux is. Eerder ging er een gerucht rond dat de IJslandse misschien wel op Lowlands te zien zou zijn. Naast het optreden in Belgie is ze onder andere op Northside en We Love Green te zien.

Wil je Björk graag bewonderen? Tickets voor dit exclusieve concert gaan vrijdag 9 maart in de verkoop. Reguliere kaarten kosten €74. Voor een golden cirkel ticket betaal je €92. Voor meer informatie kun je de website van Gent Jazz Festival raadplegen.

Björk

Björk is een Ijslandse alleskunner. Ze is zangeres, songwriter, actrice, producer en dj. Ze brak door in 1986 als zangeres van de band The Sugarcubes. Later besloot ze echter solo door te gaan. Haar eigen debuutalbum kwam uit in 1992, en heette Debut. Dit album ging platinum in Amerika. Sindsdien is Björk een grote naam in de muziekindustrie. Haar muziek kent invloeden vanuit veel verschillende hoeken: zo laat ze zich inspireren door klassieke muziek, jazz, maar ook door techno. Inmiddels heeft de zangeres tien studioalbums uit. Het meest recente album stamt uit 2017, en is dan ook een goede reden voor een tour. Tijdens deze tour staat ze onder andere op Primavera Sound, Northside en is ze te zien in Gent. Een optreden in Nederland zit er komende zomer helaas niet in.

Gent Jazz Festival 2018

Het Gent Jazz Festival vindt plaats van 29 juni tot 8 juli in Gent. Het festival presenteert op iedere dag een grote naam uit de jazz. Zo zijn eerder al artiesten als Jason Moran and the Bandwagon en Paolo Conte aangekondigd. Het optreden van Björk vindt officieel niet plaats tijdens het festival. De ticketprijzen verschillen per dag, maar beginnen ongeveer bij een prijs van €45.

Gent Jazz Festival Logo

Gent Jazz Festival 2024

Locatie
België
Gent, België
Datum 5-20 juli 2024
Tickets Kopen