De line-up van FortaRock is compleet! DragonForce, Suffocation en 4 anderen zorgen voor een line-up waar menig metalfan blij van wordt.

Na een jaar afwezigheid laat FortaRock zien wat ze in hun mars hebben. Met DragonForce, Suffocation, Týr, VUUR, BETRAYING THE MARTYRS en For I Am King als laatst bevestigde namen is de line-up compleet. Eerder werden Nightwish, Parkway Drive en Arch Enemy al aangekondigd. De volledige poster voor het Nijmeegse festival check je hieronder:

Dragonforce

Dragonforce is een speed- en powermetalband afkomstig uit London. Opgericht in 1999 maar pas in 2001 kwamen ze te spelen onder hun huidige naam. In 2003 debuteerde de band met het album Valley of the Damned. Sindsdien hebben ze zes andere albums gemaakt en zijn op meer dan 10 tours geweest. Dragonforce staat vooral bekend om hun snelle nummers en ingewikkelde solo’s. Een van hun bekendste nummers, ‘Trough the fire and the flames’, is hier een goed voorbeeld van. Het zestal is geen vreemde van festivals. Zo hebben ze al Graspop, Soundwave festival en Download UK gestaan. Ook dit jaar hebben ze weer een agenda vol met festivals.

FortaRock 2018

FortaRock is na een jaar afwezigheid weer terug. Eind 2016 gaf de organisatie aan dat er geen FortaRock 2017 zou komen, door de hoge concurrentie van andere festival en drukke tourschema’s van artiesten. De eerste editie van het festival duurde een dag en werd gehouden in 2009. Sindsdien is het Metal festival flink gegroeid. Tot 2015 was het het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. FortaRock 2016 werd voor het eerst verspreidt over twee dagen.

Fortarock 2018 wordt gehouden in het Goffertpark in Nijmegen op 1 en 2 juni. Combitickets voor het Nijmeegse festival kosten €89 ,-. Tickets voor vrijdag koop je voor €49,-. Zaterdagtickets zijn slechts €10,- duurder en heb je voor €59,-. Alle informatie over tickets en de line-up is te vinden op de website.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.