Fresku, Blaudzun en 32 anderen naar Sziget 2018

Blaudzun
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Nieuwe namen voor Sziget 2018! De organisatie van het festival maakte zojuist de komst van 34 acts voor de Europe Stage van het festival bekend. Van Nederlandse bodem vinden we Fresku en Blaudzun terug op het programma. 

Naast deze 2 namen maakte het festival ook nog de komst van een aantal andere acts bekend. Alle nieuwe namen vind je in de aankondiging hieronder:

Eerder werd de komst van onder meer Kendrick Lamar, Mumford & Sons, Arctic MonkeysGorillaz, The War On Drugs en Lana del Rey al bekendgemaakt. Wie van plan is om komend jaar 5 dagen Sziget mee te pakken, moet niet te lang meer wachten. De organisatie van het Hongaarse festival meldt namelijk dat de 5-dagen kaartjes bijna uitverkocht zijn.

Blaudzun

 Johannes Sigmond, oftewel Blaudzun, is een Arnhemse singer-songwriter die in 2008 zijn eerste album uitbracht. Langzaam maar zeker werd de reputatie van de Arnhemmer steeds groter en in 2012 stond hij voor het eerst solo op Lowlands. Ook werd zijn album Heavy Flowers dat jaar bekroont met een 3voor12 Award voor beste album. In 2014 kwam het vierde album uit waarna Blaudzun op onder meer Lowlands, Pukkelpop en Hurricane & Southside te vinden was. Het album Promises of No Man’s Land kwam op 1 binnen in de hitlijsten en ook de gelijknamige single is inmiddels een klassieker. Het nummer staat al meerdere jaren op rij in de Top 2000 van NPO Radio

 Sziget 2018

FestiQuiz

Sziget is een van de grootste festivals van het Europese vasteland. Met bijna 500.000 mede-festivalgangers waan je je een week lang in een muzikaal en cultureel paradijs op het Óbuda-eiland in hartje Boedapest. Het festival staat garant voor enorme headliners. Zo stonden in 2017 onder andere Pink, Kasabian en The Chainsmokers op de planken. Terwijl de groten der aarde de Main Stage en de A38 sieren, bieden de tientallen kleinere podia ruimte voor de onontdekte parels van de muziekindustrie. Op dit festival hoef je je geen moment te vervelen. In 2018 vindt het festival plaats van 8 t/m 15 augustus. Kaarten zijn al in de verkoop gegaan. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de site. Voor een betere indruk van het festival kun je ook naar onze eigen pagina over het festival gaan.

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste aankondigingen of je gedachten spuien over de namen die dit jaar op de affiche van Sziget staan? Neem dan een kijkje op het festileaks forum!

SZIGET TICKETS

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Kopen