Advertisement

Les Ardentes 2018 presenteert onder andere Blackbear en Jauz

Les Ardentes Crowd 2012

Les Ardentes heeft weer nieuwe namen bekendgemaakt. Onder andere Blackbear en Jauz worden aan het affiche toegevoegd. 

In totaal maakt het Belgische festival vijf nieuwe namen bekend. Naast bovenstaande namen geven ook Ulysse, Bhad Bhabie en Run Sofa een optreden. De nieuwe namen voegen zich bij een affiche met veel grote namen. Zo werden eerder Migos, Massive Attack, Skepta en Wiz Khalifa aangekondigd. Opvallend is dat dit met name hiphop-artiesten zijn, terwijl Les Ardentes van oudsher geen hiphop-festival is.

Door de vele hiphop namen op Les Ardentes kent het festival veel overlap met Woo Hah!, wat een week later plaats vindt. Artiesten die op beide festivals staan zijn bijvoorbeeld 6LACK, Lil Pump en nu ook Blackbear. Nieuwe aankondigingen voor Les Ardentes, zijn dus ook kanshebbers voor het Nederlandse festival.

Blackbear

Blackbear is een Amerikaanse hiphop-ariest en producer. Matthew Tyler Musto bracht zijn eerste album uit in 2015. Met name single ‘Idfc’ deed het erg goed, en stond langer dan een jaar in de Engelse R&B charts. In 2016 vormde hij samen met Mike Posner het r&b-duo Mansionz. Inmiddels heeft de zanger vier EP’s en twee albums uitgebracht, waarmee hij populair is geworden binnen de r&b- en hiphopscene. Niet voor niets is Blackbear op veel festivals te vinden deze zomer. Zo staat hij onder andere op Coachella, Mad Cool en Woo Hah!. Leuk weetje: de hoogste notering in de hitlijsten had Blackbear niet met een van zijn eigen nummers; hij was co-writer van ‘Boyfriend’ van Justin Bieber.

Les Ardentes 2018

Les Ardentes 2018 vindt plaats van 5 t/m 8 juli in Luik. Het festival weet ieder jaar een sterke, gevarieerde line-up neer te zetten. Zo stonden voorgaande jaren onder andere Placebo, Liam Gallagher en Kendrick Lamar op het affiche. Dit jaar is het de beurt aan acts als Massive Attack, Skepta en Wiz Khalifa. Weekendtickets voor het festival kosten €127,50. Wil je ook gebruik maken van de camping? Dan kosten tickets €142,50. Dagtickets gaan over de toonbank voor de prijs van €62,50. Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.