Nieuwsoverzicht 18-12: Sting naar Nederland, kanshebbers voor Lowlands en Pukkelpop 2019 en meer

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de eerste namen voor Tuckerville,  nieuwe kanshebbers voor Lowlands en Pukkelpop en een nieuw festival in Groningen. 

Eerste namen voor Tuckerville 2019

James Morrison
Credits: Universal

Initiatiefneemster Ilse Delange maakt vandaag een deel van de line-up voor Tuckerville 2019 bekend. Onder andere James Morrison, BLØF en Rowwen Hèze zijn in september in Overijssel te vinden.

Hier lees je alle nieuwe namen voor Tuckerville 2019.

Les Ardentes 2019 presenteert Lil Uzi Vert

https://www.instagram.com/p/BrhlJk8ntCl/

Lil Uzi Vert geeft op 7 juli een optreden op Les Ardentes 2019. Hij voegt zich bij eerdere bekendmakingen als Hocus Pocus, Columbine en Scarlxrd. De Amerikaanse rapper/singer songwriter werd eerder ook al voor bevestigt voor Open’er 2019.

Dit nieuws maakt Lil Uzi Vert ook een kanshebber voor WOO HAH! 2019. Het grootste hiphop festival van Europa vindt slechts een week na Les Ardentes 2019 plaats in Hilvarenbeek.

NOS Alive onthult Robyn

Robyn is terug van weggeweest. Met een nieuw album op zak gaat ze in 2019 uitgebreid op tour. Ook festivals horen daarbij en na eerdere bekendmakingen van Down The Rabbit Hole, Primavera Sound en Roskilde is het nu de beurt aan NOS Alive.

De bevestiging van NOS Alive maakt Robyn ook een kanshebber voor de Belgische festivals. NOS Alive vindt namelijk slechts twee weken na Rock Werchter 2019 plaats van 11 tot en met 13 juli.

Twenty One Pilots onder nieuwe kanshebber voor Lowlands en Pukkelpop

Het festival Cabaret Vert heeft de eerste namen aangekondigd. Hiertussen zitten grote namen als Twenty One Pilots en Prophets of Rage. Dit Franse festival wordt gehouden van 22 tot en met 25 augustus en wordt gehouden in het Charleville-Mézières, een stad vlakbij de Belgische grens

Met de bevestiging van Cabaret Vert zijn bovenstaande artiesten meteen kanshebbers voor andere Belgische en Nederlandse festivals. Vooral Lowlands en Pukkelpop zijn grote kanshebbers. Beide festivals vinden slechts één week voor dit festival plaats.

Sting naar nieuw festival in Groningen

Foto: Eric Ryan Anderson

Groningen heeft er een heel nieuw festival bij. In de hoofdstad van de noordelijke provincie wordt op 22 juni 2019 een festival gegeven. Niemand minder dan Sting, Anouk en Ronnie Flex zijn in juni in Groningen voor de eerste editie aanwezig.

Ook werd er vandaag duidelijk dat er 31 augustus nog een tweede festival plaats gaat vinden in de noordelijke provincie. Dit festival heeft nog geen officiële naam maar moet wel grote internationale pop artiesten gaan trekken.

Lees hier meer over de aankondiging van Sting.