Onderaan de Pinkpop-poster: maak kennis met Slydigs

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Slydigs op Pinkpop!

Slydigs ziet het levenslicht in 2006 in Manchester. In een ultieme poging om wat van hun leven te maken, besluiten vier vrienden een band te beginnen, zonder dat ze ook maar enig instrument kunnen bespelen. Na een aantal jaren van ‘maar wat aanklooien’ en vele dronken optredens in lokale barretjes en pubs, worden ze door platenmaatschappij Flicknife van de radar geplukt. Ineens wordt het allemaal een stuk serieuzer.

  • Wie: Slydigs
  • Wanneer: vrijdag 15 juni 2018
  • Waar: Pinkpop, stage 4
  • Wat: bluesrock

1. In 2012 maakt Slydigs een daverend debuut

In 2012 bereikt Slydigs zijn eerste grote mijlpaal. Het debuutalbum Never To Be Tamed krijgt lovende kritieken en zet de band meteen op de kaart. De plaat staat bol van de gelikte riffjes, indrukwekkende solo’s en pakkende melodielijnen. Qua stijl doet de uptempo rock ‘n roll denken aan grote Britse bands als The Stone Roses, The Clash en The Rolling Stones. In bovenstaand nummer ‘Electric Love’ bespeuren we zelfs een snufje Arctic Monkeys.

2. In 2016 doet de band een stadiontour als support van The Who

In het voorprogramma van een legendarische rockband staan, is niet veel bands gegeven. Slydigs mocht in 2016 op tournee met niemand minder dan The Who, dat haar vijftigjarig bestaan overal in Europa vierde. Zelf noemt Slydigs-zanger Dean Fairhurst het “een ervaring om nooit meer te vergeten”, maar ook bij de leden van The Who viel de samenwerking in goede aarde. Ook in de Amerikaanse leg van de tour mocht het kleine bandje uit Warrington spelen voor grote uitverkochte arena’s.

3. In 2017 speelde Slydigs de Graspop-weide plat

In 2017 brengt Slydigs de EP How Animal Are You? uit. Met zes nieuwe tracks op zak is de band klaar voor zijn allereerste Europese solotournee. Afgelopen festivalseizoen gaven de Britten al een daverend optreden op het podium van Graspop. Ze worden in de pers vaak omschreven als ‘the most charismatic, modern day live act’ en daar blijkt geen woord aan gelogen. De huidige tour zal hen op vrijdag 15 juni 2018 naar Landgraaf brengen. Zet je tentje op voor Stage 4 en geniet van het ruige gitaargeweld dat deze heren te bieden hebben!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 18 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jesse J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten). Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy