Opwarmen voor Best Kept Secret: de eerste festivalshow van The National (full concert)

Down The Rabbit Hole 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

Op Lollapalooza Chile heeft The National hun eerste festivalshow van 2018 gespeeld. Na een drukke zaaltour voor het laatste album Sleep Well Beast streek de band neer in Zuid-Amerika voor de start van het festivaltour waarmee ze ook naar Best Kept Secret en TW Classic komen. Benieuwd naar wat je dan kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees en kijk dan vooral verder.

De setlist

The National Setlist Lollapalooza Chile 2018 2018, Sleep Well Beast

The National kiest ervoor om vooral het begin van de show met nieuw materiaal te vullen. Het laatste album uit 2017 – Sleep Well Beast – is goed vertegenwoordigd op de setlist met vijf tracks, waarvan er dus vier al tijdens de eerste helft van de set worden gespeeld. Als de band warmgedraaid is, worden de klassiekers van stal gehaald.

Alle albums die de band sinds 2005 heeft gemaakt, komen aan bod. Zo mogen ‘Mr. November’ van Alligator (2005) en ‘Fake Empire’ van Boxer (2007) natuurlijk niet ontbreken op een festivalspeellijst. Maar ook ‘Bloodbuzz Ohio’ van High Violet (2010) en ‘I Need My Girl’ van Trouble Will Find Me (2013) zijn al jaren vast onderdeel van een optreden.

Het hele optreden

https://www.youtube.com/watch?v=uax7SfiDehw

Matt Berninger lijkt misschien niet de meest extraverte frontman op aarde, maar geef de man een glas wijn op het podium en hij komt vanzelf los. In het begin van het concert blijft hij nog statig bij de microfoon staan, maar in de loop van de tijd ontpopt hij zich tot een waar podiumbeest.

Vooral bij ‘Mr. November’ houdt hij zich niet in. De track is de hekkensluiter op het album Alligator (2005) en beleeft op zowel het album als live op het podium een ware climax. Berninger geeft zich volledig op dit nummer: het refrein schreeuwt hij letterlijk uit, waardoor een gevoel van onmacht je bijna meester maakt. En we schreeuwen mee: “I won’t fuck us over, I’m Mr. November!”.

De reacties


In Chili hebben ze jaren moeten wachten op een nieuwe show van The National en dat was te merken. Zowel in het publiek als op social media waren veel enthousiaste fans te vinden. We kunnen niet wachten tot Best Kept Secret! Jij?

20 Best Tracks op Spotify

Hier zijn ze dan: volgens jullie de 20 Best Tracks van The National. Ben jij er komende zomer bij op Best Kept Secret of TW Classic? Kom dan alvast in de stemming en knal deze afspeellijst op vol volume aan! Heb je ook nog een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

The National

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. Onlangs brachten zij alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Het album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Ter ere van het nieuwe album touren de Amerikanen de aankomende paar maanden de hele wereld rond.

Best Kept Secret 2018


In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.