Afgelopen weekend vond in Californië het eerste weekend van Coachella plaats. Naast o.a. Eminem en Beyoncé maakte ook Vince Staples zijn opwachting. Deze zomer is de rapper op Best Kept Secret te zien. Hoog tijd om te kijken wat we allemaal van hem kunnen verwachten.

Coachella staat er om bekend dat artiesten álles uit de kast halen voor een fantastisch optreden. Zo ook Vince Staples, die niemand minder dan Kendrick Lamar op het podium uitnodigde. Het is onwaarschijnlijk dat Staples op Best Kept Secret hetzelfde doet, maar er zijn redenen genoeg om de rapper te gaan checken.

1. Een setlist om op los te gaan

Vince Staples Setlist Coachella Festival 2018 2018

Een show van Vince Staples staat garant voor een enorme bak energie. Dat zie je terug in de setlist. Staples opende met het live-debut van zijn laatste single ‘Get the Fuck Off My Dick’ en sloot samen met Lamar af met ‘Yeah Right’. De rest van zijn show vulde hij met knallers als ‘Big Fish’, ‘BagBak’ en ‘Norf Norf’.

2. Een uiterst zelfverzekerde Vince Staples

Tijdens het eerste weekend van Coachella zagen we Vince Staples zoals we hem kennen: zelfverzekerd. Hij loopt koeltjes over het podium, lijkt soms ingetogen, maar kan elk moment exploderen als een tijdbom. Probeer dan nog maar eens stil te staan!

3. Geweldige visuals

Vince Staples is zo’n artiest die overal over nadenkt. Ook over de visuals. Op zijn vorige tour was hij te zien als een schim voor een groot oranje led-scherm. Dit jaar pakt hij het anders aan. Gehuld in een kogelvrij vest loopt Staples voor tientallen tv’s rond die met allerlei verschillende beelden een kleurrijke achtergrond vormen.

4. Een rapper die recht door zee is

Als je iets over Vince Staples kunt zeggen, is het wel dat hij recht door zee is. Dat bewees hij al in zijn laatste single ‘Get the Fuck Off My Dick’, en laat hij op Coachella nogmaals blijken. Zo noemde hij de Main Stage het ‘witte mensen podium’ en zei hij dat hij wist dat niemand hem kende, omdat niemand op hem leek (doelend op zijn huidskleur). Ondanks zijn sneren wist de rapper het ‘witte mensen podium’ in vuur en vlam te zetten. Op BKS zal dat ongetwijfeld niet anders zijn.

Best Kept Secret 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?