10 Must-see’s op Dauwpop 2018 met o.a. Triggerfinger, The Hives en YUNGBLUD

dauwpop
Foto: Kamiel Scholten op Dauwpop 2017

Op zaterdag 26 mei vindt Dauwpop plaats in het Overijsselse Hellendoorn. De vorige editie scoorde hoge ogen in ons festivalrapport. De tickets zijn vorig weekend helemaal uitverkocht. Naast de sfeer, foodtrucks, randprogrammering en de headliners Kensington en Kraantje Pappie zagen wij tien must-see’s op de line-up die je voor geen goud wilt missen!

1. Afterpartees

In het zuiden schijnt altijd de zon, in ieder geval in Horst en Melderslo waar de leden van de Afterpartees vandaan komen. In 2014 braken ze door als 3FM Serious-talent, maar inmiddels heeft de band al een tweede album op zal: Life Is Easy. Ze hebben maar drie kwartier nodig om het hele veld te laten springen, dus ga naar de King King en geniet van ‘Call Out Your Name’ en ‘Bathroom Floor’.

12:15 – 13:00 / King King

2. Lil’ Kleine

Zijn bekendste nummer ‘Drank en Drugs’ lijkt alweer verleden tijd, maar toch timmert Lil’ Kleine lekker aan de weg. Vorig jaar bracht hij zijn tweede album Alleen uit. Daarop staan de knaltracks ‘Krantenwijk’ en ‘Alleen’ op. Lil’ Kleine legt zijn hart op tafel en zal de bezoekers op Dauwpop laten genieten van zijn newwave hiphop. Neemt hij z’n nieuwe band ook mee?

12:15 – 12:45 / Jupiler Main Stage

3. Snareskin

Hij is nog maar 21 jaar oud, maar Jan-Merijn Versteeg weet hoe hij de vetste beats kan mixen. Hij combineert onder andere jazz, ambient en future bass. Je zult het niet snel op de radio horen, maar Snareskin vertelt een verhaal in dynamiek en contrasterende geluiden. Hij zal de XITE Party Pit op zijn grondvesten doen schudden. Be there, or be square!

13:00 – 13:30 / XITE Party Pit

4. Tusky

Tusky? Jazeker, Tusky is een splinternieuwe punkrockband. Het team bestaat uit voormalig John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, John Coffey gitaartech Sjors Bompa, drummer Bas Allein Richir en bassist Justin Ghijsen. De band is geïnspireerd door grungebands uit de 90’s en dat is zeker terug te horen in de aanstekelijke nummers. Dus heb jij zin in kneiterharde moshpits en scheurende gitaarriffs? Ren dan naar de King King!

13:30 – 14:15 / King King

5. The Hillbilly Moonshiners

Heb je ooit een toffere bandnaam gehoord? Ze noemen zichzelf een Bluegrass Band, wat betekent dat ze gewoon lekkere covers maken met akoestische americana deuntjes. Verfrissende covers van bijvoorbeeld Mumford & Sons, maar ook Beyoncé en The Weeknd komen voorbij. Je gaat versteld staan van deze mannen.

14:30 – 15:00 / Delta (The Barn)

6. MY BABY

Het powertrio MY BABY vloog met Bevrijdingsdag als ambassadeur van de Vrijheid heel Nederland door. Dat mocht ook wel eens, want ze vliegen al een paar jaar de hele wereld rond om hun psychedelische muziek met ons te delen. Met hun derde album Prehistoric Rhythm zijn ze op tournee langs de leukste festivals in Europa. Cato vertelde ons middels een interview wat haar favorieten zijn. Mis deze act niet, want de hypnotiserende beats en soulvolle stem van Cato in combinatie met pschydelische riffs zullen je in extase brengen. Funk it up!

14:45 – 15:45 / Jupiler Main Stage

7. De energieke YUNGBLUD

Sinds 2017 is de 19-jarige YUNGBLUD een rijzende ster en schiet hij zijn tracks de hemel in. De Brit staat erom bekend lekker rond te springen en een eigen stemgeluid te hebben. De track ‘I Love You, Will You Marry Me’ blijft gegarandeerd hangen. Hij mixt rap, ska en rock met een vleugje poëzie. Zeker een aanrader als je van (de oude) Arctic Monkeys, of een goed feestje houdt.

16:45 – 17:45 / Delta (The Barn)

8. Triggerfinger

Je kunt ze misschien omschrijven als de grootste Belgische rockers van het moment. De mannen van Triggerfinger zijn altijd in voor een festival. Vorig jaar stonden ze nog als surprise-act op Lowlands. De dagen daarna bracht de band hun zevende album Colossus uit. De zaaltour zit er inmiddels op, dus het is weer tijd voor de festivals. Maak je klaar voor een retestrakke show met driedelige pakken vol solomomentjes.

Triggerfinger: 17:45 – 18:45 / Jupiler Main Stage

9. Johan

Jazeker, Johan is terug van weggeweest. Wat moesten we ook zonder ze, want er zijn genoeg onderwerpen in de wereld waar zij over kunnen zingen. Oude bandleden Jacob de Greeuw, Diets Dijkstra en Jeroen Kleijn werden opgetrommeld en Robin Berlijn voegde zich hieraan toe. Vorig jaar hebben de mannen samen gewerkt aan de plaat Pull Up dat op 13 april 2018 verscheen. Zeker een pareltje om live te bekijken op Dauwpop. Ga dat zien mensen!

18:30 – 19:30 / Delta (The Barn)

10. The Hives

The Hives maakt al jaren muziek. Hun grootste inspiratie is misschien wel The Strokes. Samen met die band en The White Stripes maakte The Hives in de beginjaren van de zeroes misschien wel de grootste rockmuziek. De vijfkoppige Zweedse band punkrockt er op los met tracks ‘Hate To Say I Told You So’ en ‘Tick Tick Boom’. Deze heren hebben net als Triggerfinger hun zaken goed op orde, een driedelig pak, maar dan het liefst wel zwart-wit. De energie zal ervan af spatten op de Jupiler Main Stage. Gaan met die banaan!

19:30 – 20:30 / Jupiler Main Stage

Dauwpop

Dauwpop vindt normaal gesproken plaats op Hemelvaartsdag. In 2018 wordt daar echter een uitzondering op gemaakt: het festival valt dan namelijk op zaterdag 26 mei. Met vijf goed gevulde podia is het festival elk jaar weer een groot succes. Dit jaar zijn onder andere KensingtonThe HivesTriggerfinger en Jett Rebel te bewonderen. Alle tickets zijn inmiddels uitverkocht.

Voor een goede impressie van het festival kun je het festivalrapport van afgelopen jaar bekijken. Wil je meer formatie over het festival? Kijk dan op de officiële festivalwebsite.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2025

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen