In april van dit jaar bracht Eels het twaalfde studioalbum The Deconstruction uit. Deze festivalzomer is de band te bewonderen op onder andere op Rock Werchter. Tijdens de shows zal Mr. E en zijn band waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen. De nummers die jullie dan graag willen horen, presenteren wij vandaag in deze Best Tracks!

Top 10 countdown

10. ‘It’s A Motherfucker’
9. ‘The Deconstruction’
8. ‘Mistakes of My Youth’
7. ‘My Beloved Monster’
6. ‘Beautiful Freak’
5. ‘I Like Birds’
4. ‘That Look That You Gave That Guy’
3. ‘Today Is The Day’
2. ‘Novocaine For The Soul’

1. …

Wist je dat…

  • … jullie #1, ‘Mr. E.’s Beautiful Blues’, het album Daisies Of The Galaxy bijna niet heeft gehaald? Het album was al geschreven, toen Everett deze track componeerde. Toch stond de platenmaatschappij erop het alsnog toe te voegen aan de tracklist.
  • … diezelfde ‘Mr. E.’s Beautiful Blues’ in 2014 gedurende de laatste tour, niet meer op de setlist stond?
  • … 60% van jullie top-10 bestaat uit ‘oud’ materiaal? Daisies Of The Galaxy (2000) en Beautiful Freak (1996) zijn hofleverancier met drie tracks van beide.
  • … jullie al aardig gewend zijn aan de nieuwe langspeler The Deconstruction? ‘Today Is The Day’ en ‘The Deconstruction’ behaalden respectievelijk de tweede en negende positie.
  • … jullie #2, ‘Novocaine For The Soul’ uit 1996 de enige bijdrage is van Eels aan de Top 2000? Het nummer deed pas 20 jaar na de officiële release zijn intrede in de lijst.
  • … Eels dit jaar voor de vijfde keer op Rock Werchter speelt? Eerder stond de band al in 2000, 2006, 2011 en 2014 op het festival.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij maar geen genoeg krijgen van Mr. E en z’n vrienden? Check dan deze playlist met daarin jullie 20 favoriete tracks van Eels op ons Spotfiy-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten.

Eels

Eels is een Amerikaanse band gevormd rondom Mr. E (Mark Oliver Everett). In 1995 zag de band het levenslicht en sindsdien verschenen er twaalf studioalbums met ‘Novacaine for the Soul’ (afkomstig van het debuutalbum Beautiful Freak) als grootste hit. Op 6 april verscheen de nieuwste plaat, The Deconstruction en zodoende is de band weer op tour. In 2014 stond Eels voor het laatst op Werchter en in 2013 was de band op onder andere Pukkelpop te vinden.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.