Het blokkenschema van Down The Rabbit Hole: de 10 lastigste clashes

Down The Rabbit Hole 2015
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het programma van Down The Rabbit Hole 2018 is bekend en die hebben wij dus even grondig doorgespit. Want hoe moet je nu kiezen tussen al die mooie namen in het blokkenschema? Wij zochten daarom de lastigste clashes bij elkaar en willen van jou weten: wie winnen in jouw clash top-10?

Gelukkig zijn de loopafstanden tussen de tenten op Down The Rabbit Hole prima te doen, maar helaas kun je niet op twee plekken tegelijk zijn. Dus stelden wij de clash top-10 samen, waardoor je het blokkenschema toch iets beter gaat bekijken. Heb jij nog andere clashes? Of heb jij je persoonlijke programma al helemaal uitgestippeld? Stemmen maar!

1. Vrijdag: Rival Sons vs. J. Bernardt vs. Dave Budha

De vrijdag begint meteen goed. Want na de aftrap van De Jeugd van Tegenwoordig in de Hotot móet je al kiezen! Vanaf half vijf staan namelijk Rival Sons (Teddy Widder / 16:30-17:30) al te knallen met hun Californische bluesrock. Ook hebben ze de reputatie steengoede liveshows neer te zetten, so watch it! Maar in de Fuzzy Lop staat de Vlaamse Jinte B. Deprez van Balthazar met zijn zeer succesvolle zijproject J. Bernardt (Fuzzy Lop / 16:30-17:30). De indrukwekkende synths worden gemixt met drums en gitaar; je weet niet wat je overkomt. Tenslotte is er nog een derde optie vandaag, namelijk de woordkunstenaar Dave Budha (Bossa Nova / 16:30-17:30). In een sfeervol verlicht konijnenbos zal Budha verhalen over de liefde en andere dingen die soms voorbijgaan, verzacht door de autotune en sprookjesachtige productie van Jopie & Rijnbaart.

Rival Sons vs. J.Bernardt vs. Dave Budha

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: MGMT vs. Colin Benders

De vrijdag heeft nog meer clashes in het verschiet. Het New Yorkse electropopduo MGMT (Hotot / 21:30-22:30) dropte in februari hun nieuwste album Little Dark Age en kan niet wachten om het publiek op nummers als ‘When You Die’ en ‘Me and Michael’ te laten dansen. Aan de overkant is daar Colin Benders (Future Fuzzy Field / 21:30-22:30) die soms ook wel als moderne tovenaar gezien wordt. Benders bouwde bijvoorbeeld een enorme modulaire synthesizer met ontelbare effectmodules, knoppen, schuiven en kabels. Wie wil Colin Benders nou niet meemaken als hij lekker mag improviseren op het Future Fuzzy Field?

MGMT vs. Colin Benders

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: Jon Hopkins (live) vs. Parcels

De Britse dj/producer én filmcomponist Jon Hopkins (Teddy Widder / 22:30-23:30) doet op Down The Rabbit Hole eindelijk weer eens een vette live-set. Deze man kan alles en mixt allerlei stijlen: van explosieve techno tot de klassieke piano. Het lijkt een inkopper, maar niks is minder waar. Want daartegenover staat het Australische Parcels geprogrammeerd. Parcels (Fuzzy Lop / 22:30-23:30) trekt volle zalen met een blend van funk, pop, electro, disco, yachthouse en soul in dezelfde discobolclubs waar Chic, Steely Dan en Daft Punk klinken. Al met al: weet jij al waar jij gaat dansen?

Jon Hopkins vs. Parcels

View Results

Laden ... Laden ...

4. Vrijdag: Queens of the Stone Age vs. Teddy Takeover

The Evil Has Landed in Beuningen. Ga je voor headbangen op snoeiharde garagerock met de mannen van Queens of the Stone Age (Hotot / 23:30-01:00)? Of liever ‘Go With The Flow’ en dansen tot de zon opkomt? Aan dansen geen gebrek bij Teddy Takeover ft. DJ’s Boye & Sunny Sjoerd (Teddy Widder 23:30-04:00). Deze dj’s trekken hun complete platenkasten leeg waarbij je alle muziekgenres, oud en nieuw, door elkaar hoort. Van Flume en Kendrick tot De Jeugd van Tegenwoordig en The War On Drugs: Teddy Takeover houdt de vibe er de hele nacht in!

Queens of the Stone Age vs. Teddy Takeover

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Tamino vs. YUNGBLUD

Je hebt net je lunch (of ontbijt, duh) in je mik zitten en rolt zo het verse konijnengras in. Maar waar ga je heen? Je voelt jezelf langzaam wegdromen bij Tamino op de songs ‘Cigar’ en ‘Habibi’. Tamino (Teddy Widder / 12:30-13:30), de Vlaams-Egyptische singer/songwriter zal je betoveren met zijn donkere stem en ingetogen alt-pop. Maar YUNGBLUD (Fuzzy Lop / 12:45-15:30) gaat met zijn ruwe stem en hits als ‘King Charles’ en ‘I Love You, Will You Marry Me’ zeker de Fuzzy Lop platrocken. Je kunt natuurlijk ook beide voor de helft meepakken als je het écht niet meer weet.

Tamino vs. YUNGBLUD

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: Fever Ray vs. IDLES vs. David Byrne

Op zaterdagavond botsen maar liefst drie wereldacts met elkaar. Ten eerste de excentrieke Fever Ray (Teddy Widder/ 20:15-21:30) (Karin Dreijer) die weer terug is na het verbreken van het Zweedse (broer-zus) duo The Knife. Op het indrukwekkende, consequent bejubelde nieuwe album Plunge is een herboren Dreijer te horen. Gebleven zijn de waanzinnig gestylde shows en het experimentele electrogeluid. Ten tweede staat IDLES (Fuzzy Lop / 20:30-21:30) op dat moment te moshen op de planken. Na een paar jaar vaag rommelen kwam IDLES in 2017 met het debuut Brutalism, een instant-classic die je verslagen achterlaat met keiharde punk, hardcore, rock en postpunk. Ten derde heb je een kleine overlap van een kwartier, maar je wilt echt niets van David Byrne (Hotot / 21:15-22:30) missen. De ex-frontman van Talking Heads is terug met een twaalfkoppige liveband met uitsluitend portable én wireless instrumenten. Ook maatpakken en dansers zijn niet uitgesloten van het feestje. Je hoort gegarandeerd splinternieuwe tracks én classics als ‘Slippery People’.

Fever Ray vs. IDLES vs. David Byrne

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zaterdag: ODESZA vs. Oh Sees vs. Anderson .Paak

Driemaal is scheepsrecht, alleen niet op Down The Rabbit Hole. In de Fuzzy Lop zie je het Amerikaanse duo ODESZA met intense, intelligente electropop, chillwave en indietronica voor stadions en festivaltenten. ‘Say My Name’ en ‘Sun Models’ zal ODESZA (Fuzzy Lop / 22:30-23:45) ook zeker ten gehore brengen. Leon Bridges staat ook op het festival, misschien een kansje om ‘A Moment Apart’ mee te zingen? De gasten van Oh Sees (Bossa Nova / 22:45-23:45) presenteerde vorig jaar hun twintigste(!!!) album Orc. Een plaat vol punk, garage, surf, fuzz, afrofunk en epische psychedelia. Bereid je voor op een knoepert van een mospit, want daar is de band niet vies van. Net als op de zaterdagavond is ook hier weer een kleine overlap te vinden met een derde act, namelijk een kleine clash (15 minuten) met mister Anderson .Paak & The Free Nationals (Hotot / 23:30-01:00). Met tracks als ‘Am I Wrong’ en ‘Come Down’ betovert hij de de grootste tent met zijn zang, rap én danskunsten. Maakt hij zijn headlinepositie op Down The Rabbit Hole waar?

ODESZA vs. Oh Sees vs. Anderson .Paak

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: Portugal. The Man vs. Moses Sumney vs. Clean Pete

Als de zondag aanbreekt, betekent het helaas niet dat je van de clashes af bent. Door de aanstekelijke en vrolijke deuntjes van Portugal. The Man (Teddy Widder / 14:30-15:30) ga je vanzelf weer uit je plaat. Dansen op ‘Feel It Still’? Of houd je meer van ‘Modern Jesus’? De hype rond Moses Sumney waart al een paar jaar over de velden. Kom dit multitalent vooral met eigen oren beluisteren, want in Moses Sumney (Fuzzy Lop / 14:30-15:30) zijn perfect afgepaste arrangementen smelten soul, jazz en elektronica samen tot intens pure emotie. Maar in het sfeervolle konijnenbos kun je ook nog het Nederlandse Clean Pete (Bossa Nova / 14:30-15:30) zien schitteren. Clean Pete heeft de folkpop van de eerste twee platen verruild voor zonnige indiepop, die de scherpe teksten en beeldschone harmonieën van de tweelingzussen Renée en Loes Wijnhoven een stuk dansbaarder maakt. 

Portugal. The Man vs. Moses Sumney vs. Clean Pete

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: St. Vincent vs. Suuns

Op de zondagmiddag, net voordat je een lekker stuk pizza naar binnen werkt moet je nog kiezen tussen twee S’en. St. Vincent (Fuzzy Lop / 16:30-17:30) is excentriek en misschien wel een van de beste gitaristen van haar generatie. Annie Clark leunt op haar nieuwe plaat Masseducation meer op geoliede electropop dan alternative rock. Maar zoals altijd doet dat niets af aan de rauwe openhartigheid waarmee St. Vincent haar boodschap de wereld inslingert. Daartegenover staat Suuns (Future Fuzzy Field / 16:30-17:30). Het viertal uit Montreal speelt op hun platen een geweldige mix van elektronica, indie, artrock en noise; nooit hetzelfde en altijd spannend.

St. Vincent vs. Suuns

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Jungle vs. Jameszoo

De Britse soulformatie Jungle brak met slicke, superdiscobreaking soul de festivalzomer van 2015 nog he-le-maal af. Het nieuwe album is in aanloop naar het festivalseizoen van 2018 nog niet uit, maar Jungle (Hotot / 17:30-18:30) stelt live nooit teleur. Vergeet je dancing shoes dus niet in te pakken! Echter schittert ruwe diamant Jameszoo aan de andere kant tussen zijn konijnenvrienden. Dit supertalent met enorm brede muzieksmaak speelt een dj-set. Bij Jameszoo (Future Fuzzy Field / 17:30-18:30) weten we in ieder geval dat je verrast wordt door de muzikaliteit en dansbaarheid. 

Jungle vs. Jameszoo

View Results

Laden ... Laden ...

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 nog het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.