In april van dit jaar bracht Eels het twaalfde studioalbum The Deconstruction uit. Deze festivalzomer is de band te bewonderen op onder andere op Rock Werchter. Tijdens de shows zal Mr. E en zijn band waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen, maar welke tracks wil jij eigenlijk horen?

Na The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett is het een tijdje stil geweest rondom de band. Er was flink wat tijd nodig om een nieuwe plaat te maken. Maar in april was het dan eindelijk zover: het twaalfde studio-album The Deconstruction kwam uit. Heeft deze nieuwste langspeler zich inmiddels tussen je favorieten genesteld?

FestiTinder

Deze week kun je kiezen uit 40 parels uit het oeuvre van (23 jaar) Eels. Heb jij echte favorieten? Laat het ons nu weten in de FestiTinder! Tref jij in de Tinder een nummer dat je helemaal te gek vindt? Swipe dan naar rechts. Denk je toch meh? Veeg hem dan naar links.

Eels

Eels is een Amerikaanse band gevormd rondom Mr. E (Mark Oliver Everett). In 1995 zag de band zijn levenslicht en sindsdien verschenen tientallen albums met ‘Novacaine for the Soul’ van hun debuutalbum als grootste hit. Op 6 april verscheen de nieuwste plaat, The Deconstruction, en daar hoort een tournee bij. In 2014 stond Eels voor het laatst op Werchter en in 2013 was de band op onder andere Pukkelpop te vinden. De band staat dit jaar opnieuw op de Werchterse weide.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?