Lollapalooza Stockholm dropt verse kanshebbers voor DTRH en Rock Werchter

Lollapalooza Berlin 2018 sfeer
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Lollapalooza Berlin 2018)

De line-up van Lollapalooza Stockholm 2022 is bekendgemaakt! Omdat dit Zweedse festival in hetzelfde weekend valt als Down The Rabbit Hole en Rock Werchter, zorgt deze bekendmaking voor nieuwe kanshebbers voor beide festivals.

Lollapalooza Stockholm, Down The Rabbit Hole en Rock Werchter vallen alle drie in het eerste weekend van juli 2022. Het is geen gek idee dat artiesten rond dit weekend meerdere festivals in Europa aandoen. Zo is Måneskin bijvoorbeeld vlak na Lollapalooza te vinden op het Duitse Rock am Ring. Wie weet zien we Post malone of Doja Cat wel terug op een van de andere twee festivals!

Een deel van de namen voor Lollapalooza vind je hieronder. Check alle nieuwe namen voor Lollapalooza Stockholm op de website van het festival.

 • Imagine Dragons
 • The Killers
 • Måneskin
 • Post Malone
 • Veronica Maggio
 • Pearl Jam
 • Doja Cat
 • Lewis Capaldi
 • Nina Kraviz
 • Kaleo

Post Malone

Posty is on fire! De Amerikaanse rapper Post Malone brak in 2018 alle records na de release van zijn tweede album Beerbongs & Bentleys. Inmiddels heeft ook al een derde plaat het levenslicht gezien. Met Hollywood’s Bleeding staat het icoon ook komend jaar weer hoog op de festivalaffiches. Ondanks dit relatief kleine aantal studiowerken heeft Post Malone toch al een groot aantal hits op zijn naam staan. ‘Psycho’, ‘White Iverson’, ‘Rockstar’, ‘Better Now’ en ‘I Fall Apart’ zijn slechts een kleine greep uit zijn indrukwekkende oeuvre.

De afgelopen festivalzomers was Post Malone onder andere te zien op Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop en Sziget. In 2020 zal hij het hoofdpodium sieren van Pinkpop als headliner van de zaterdag.

Lollapalooza Stockholm 2022

In 2022 is het hopelijk echt tijd voor de tweede editie van Lollapalooza Stockholm. In 2019 stonden onder meer Foo Fighters, Travis ScottThe Swedish House MafiaChance The Rapper en Lykke Li op de planken van het festival. Deze editie kon helaas niet doorgaan door de coronapandemie. Ook de 2021 editie, waar onder andere Post Malone en Pearl Jam zouden optreden, werd afgelast. Vol goede moed kijkt de organisatie naar 2022. Imagine Dragons, Post Malone en The Killers staan voor dit jaar op het affiche.

 • Locatie: Stockholm, Zweden
 • Datum: 1 – 3 juli, 2022
 • Meer info is te vinden op officiële site
Lollapalooza Stockholm Logo

Lollapalooza Stockholm 2023

Locatie
Zweden
Stockholm, Zweden
Datum 29 juni - 1 juli 2023
Line-up
Mumford & Sons
Lil Nas X
Lizzo
Tickets Kopen