Het was 21 februari 2017, een ‘baaldag‘ voor Down The Rabbit Hole. Niet alleen Massive Attack zei af, maar ook Anderson .Paak. Gelukkig komt Anderson .Paak met zijn Free Nationals in komend weekend alles even rechtzetten in Beuningen. Wat je kunt verwachten? Dat lees je hieronder.

1. Een uur lang alleen maar genieten

Anderson .Paak Setlist Bonnaroo 2018 2018

De setlist van deze Californische rapper bestaat uit enkel en alleen dansbare plaatjes. Of het nou werk van zijn eerste studio-album Venice is (ja, onze Anderson leefde ook al vóór zijn zes features op Dr. Dre’s comeback-album Compton), of muziek afkomstig van Malibu; swingen doet het in ieder geval. Het grote hiphop-talent begint zijn festivalshows met een aantal rauwe hiphop-platen van zijn vroegere tijd, waarna hij eigenlijk al vrij snel overstapt naar nieuwer werk. Eenmaal aangekomen bij zijn nieuwe tracks gaat het tempo alleen maar omhoog, totdat zijn funky hiphop het groene gras heeft gevuld met swingende festivalgangers!

2. Back to the basics


Geen bizarre lichtshow, confetti of andere spectaculaire special-effects. Anderson .Paak moet het vooral hebben van zijn uitstraling. Het mag allemaal niet te veel opvallen, want de grootste ster is de rapper zelf. De Californiër danst, springt en zingt het hele podium over en straalt daarmee enorm veel energie uit. Een brede lach op zijn gezicht, zijn jaren zeventig-look en de swingende band The Free Nationals op de achtergrond zorgen voor de finishing touch. Een optreden van Anderson .Paak klopt gewoon van top tot teen.

3. Anderson .Paak kan alles

Anderson .Paak & The Free Nationals bestaat eigenlijk uit twee bands: Anderson .Paak én The Free Nationals. De frontman kan namelijk naast rappen en zingen ook nog eens tal van instrumenten bespelen en daar showt hij maar al te graag mee. Anderson springt van de mic naar de drums en van de drums naar zijn keyboard. Twee van de drie combineren is voor deze man ook geen probleem. Anderson verzorgt ongeveer de helft van zijn show zowel de vocals als de drums voor zijn songs. Je zou zeggen dat hij vanaf zijn stoeltje achter het drumstel niet echt kan performen als een swingende frontman, maar ook dat is voor deze alleskunner geen probleem!

4. De perfecte afsluiter

Ondanks dat Anderson .Paak nog niet echt een megahit heeft gescoord die tientallen miljoenen keren beluisterd is op Spotify, heeft de rapper al wel een entourage om uit te kiezen als afsluiter van zijn show. In tegenstelling tot zijn andere funky songs, sluit hij af met de elektronische ‘Luh You’. Dé song om nog een keer je beste dance moves te showen en los te gaan want Anderson .Paak!

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT belooft deze jubileumeditie eentje voor in de boeken te worden. Het festival blinkt uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

Alvast opwarmen voor de aankomende editie? Luister dan onze playlist hieronder!