Een nieuw jubileum, een nieuwe look. Dat geldt in ieder geval voor de 30e editie van Dour. Het terrein van het Belgische festival ondergaat dit jaar een grote verandering.

“Een nieuwe speeltuin, vol verassingen en bovenal een nog verbeterd onthaal.” Dat is hoe de organisatie van Dour het nieuwe terrein omschrijft. Ter ere van de 30e editie van het festival ondergaat het terrein een ware metamorfose. Die betreft ook de campings en de logistiek. Zo wordt de afstand tussen het festivalterrein en de campings kleiner, zijn de in- en uitgangen van het festivalterrein en de parkeerplaatsen verbeterd én zijn er meer douches en toiletten te vinden.

Ook een aantal podia ondergaan wat veranderingen. Zo worden De Boombox en La Petite Maison dans la Prairie een stukje groter met nieuwe tenten. Ook de extra zones worden geupgrade, met een verbeterde Relax Zone, Green Agora, The Roof etc. Alle vernieuwingen en veranderingen zijn gelukkig ook in kaart gebracht op een interactieve plattegrond. Deze is zowel op de website te vinden als in de app.

Dour 2018

Dour

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Al 29 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn: een unieke, erg diverse programmatie met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Dour Festival 2018 vindt plaats op 11 t/m 15 juli 2018 in het gelijknamige plaatsje Dour in België. Headliners dit jaar betreffen onder andere Alt-J, en het affiche is verder gevuld met onder andere Paul Kalkbrenner, MO en Tyler, The Creator.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.