Festivalconcert: St. Vincent op Pitchfork Music Festival 2014

St. Vincent

Over precies een week is het zover: dan staat power house St. Vincent op de bühne van Down The Rabbit Hole. De show is onderdeel van de Fear The Future Tour, waarbij de artiest helemaal solo gaat. Benieuwd naar wat komen gaat? De beelden van Pitchfork Music Festival 2014 geven je alvast een tipje van de sluier.

Op 19 juli 2014 is het volle bak bij het optreden van St. Vincent. De artieste showcaset in volle glorie haar authentieke karakter en filosofie over een aantal onderwerpen die de samenleving bezighoudt. Gepaard met de steengoede gitaarkunsten resulteert dit in een sound die beschreven kan worden als futuristische rock ’n roll, die overigens verdomd lekker uit de verf komt op de weide. Er wordt gedanst, uitbundig meegezongen en genoten. In tegenstelling tot de onderstaande beelden staat de rockster volgende week helemaal alleen op het podium. Iets wat bij een eigenzinnige artiest als St. Vincent enkel positief kan uitpakken. Op de festivalagenda zijn ook Roskilde en Pohoda te vinden, maar voor nu gaan we ons uitgebreid voorbereiden voor de show op Down The Rabbit Hole!

St. Vincent

Foto: Neddar Asfari

Annie Clark, beter bekend als St. Vincent, is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Ze bracht in 2007 met Marry Me haar debuutalbum uit. Inmiddels staat de teller op zes albums, waaronder één in samenwerking met niemand minder dan David Byrne. Het meest recente album heeft de titel MASSEDUCTION en is afgelopen oktober verschenen. Met het kakelverse album onder de arm staat al een uitgebreide tour gepland die haar ook naar Europa brengt komende zomer. Zo staat ze onder andere op het Slowaakse Pohoda Festival en vindt ze dus ook haar weg naar Denemarken.