Advertisement

Check dit: koeien in plaats van festival op Glastonbury-weide

Glastonbury Festival heeft in zijn pauze jaar een heel ander uiterlijk. Het terrein zou normaliter nu bijna klaar zijn om ruim 135.000 bezoekers te ontvangen. Juni 2018 ziet echter andere bezetters. 

Beelden van honderden festivalgangers die het terrein van Glastonbury betreden zijn in eind juni voor velen bekend. Het terrein, in regenachtig Engeland vaak zeer modderig, krijgt dit jaar echter een pauze. De moeder der festivals kent namelijk geen 2018 editie. Het terrein wordt in deze periode dan ook bezet door grazende koeien in plaats van feestende mensen en pop-up tentjes.

The cows roam the fields in June! #fallowyear

Een bericht gedeeld door Emily Eavis (@emily_eavis) op

Ondanks het pauzejaar is het niet volledig stil rondom het festival. Om de voorpret vroeg te starten maakte de organisatie in november van het vorige jaar al de datum voor 2019 bekend. Ook vindt er dit jaar het Glastonbury Abbey Extravaganza plaats. Paloma Faith is op 4 augustus te bewonderen bij de ruïnes van Glastonbury Abbey. Kaarten hiervoor zijn helaas al uitverkocht. Meer informatie over de 2019 editie en kaartverkoop kun je vinden op de website van het festival.

Glastonbury Festival

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Glastonbury beleeft zijn eerste editie in 1970. Het festival vindt traditiegetrouw plaats in Worthy Farm, Pilton. Dit jaar konden bezoekers genieten van optredens door onder andere Ed SheeranRadiohead en Foo Fighters. In 2018 slaat het festival een jaartje over om het terrein rust te geven. Gelukkig is de datum voor de editie van 2019 inmiddels bekend, namelijk van 26 tot en met 30 juni. Informatie over de kaartverkoop en eventuele artiesten is tot op heden niet bekend.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.