Advertisement

Pinkpop 2018, dag #3: The Overslept-takeover, Ronnie Flex covert BLØF en de snelle planga van Oscar and the Wolf

Pinkpop - 2018 Oscar and the Wolf
Foto: Hub Dautzenberg (Pinkpop 2018)

Op de Pinkpop-zondag keken jullie nog het meest uit naar het optreden van Editors, met Bruno Mars als goede tweede. Maar de zondag van Pinkpop 2018 bood meer dan dat. Wat te denken van een moshpit bij Ronnie Flex? Of vervangende act Di-rect, omdat The Kooks last-minute cancelde? Triggerfinger wist ons te verrassen en de drukte bij Don Diablo was ongelooflijk. Dit waren de hoogtepunten van de laatste festivaldag van Pinkpop 2018:

Overname van Festileaks’ Insta Story door The Overslept

We like! Poprockband The Overslept showde hoe de voorbereidingen voor hun optreden op Pinkpop in de Brightlands Stage eraan toe gingen. Check snel de story om exclusieve backstage beelden van de reis, soundcheck, backstage rituelen en het optreden van de band te ontdekken.

Ronnie Flex covert ‘Omarm’ van BLØF

Op de Mainstage trapte Ronnie Flex de dag af, het veld stond al redelijk vol met wat jonger publiek. Op de zondag staan er meerdere verrassingen klaar, het lijkt wel of de artiesten het zo hebben afgesproken. Ronnie Flex covert namelijk ‘Omarm’ van Bløf. Een aantal bezoekers moeten zelfs een traantje wegpinken. Hij vroeg later in zijn show het publiek in zijn show om lichtjes en aanstekers op klaarlichte dag en later vormde zich vooraan een gigantische moshpit. Feest!

Di-rect doet The Kooks vergeten

Dat Di-rect eigenlijk The Kooks verving is iedereen allang vergeten. Wát een kneiter van een show gaf de Haagse band aan het begin van de avond. Letterlijk het hele veld sprong mee op de muziek, waarbij het nog maar de vraag is of dat bij The Kooks ook het geval geweest zou zijn. Na ‘This Is Who We Are’ vlogen zelfs de schoenen en sokken van zanger Marcel Veenendaal door de lucht. Dat is nog eens een ander souvenirtje dan het gangbare plectrum of drumstokje.

Een kleine ode aan Avicii door Don Diablo

De tent van de Brightlands Stage stond propvol en als je iets later wegging bij Di-rect kon je ook echt niet meer naar binnen. Het was het eerste optreden van Don Diablo op Pinkpop ooit en daar hebben de fans zichtbaar van genoten. Net als Alan Walker deed Don Diablo een kleine ode aan de recent overleden Avicii met zijn track ‘Wake Me Up’.

Verrassing Triggerfinger

Looking for love! #pp18 #pinkpop2018 #pinkpop #triggerfinger #raymondvantgroenewoud

Een bericht gedeeld door Michaël Berkers (@mikkieberkers) op

Triggerfinger pakt dit jaar uit op Pinkpop; de Belgen regelden een heus gastoptreden van chansonnier Raymond van het Groenewoud. Samen brachten ze van het Groenewouds ‘Je veux de l’amour’ ten gehore. Triggerfinger is niet vies van een verrassing op zijn tijd, zo waren de Belgische rockers bijvoorbeeld op Lowlands 2012 nog samen op het podium te bewonderen met De Jeugd Van Tegenwoordig.

Editors geeft headlinewaardige show weg

In aanloop naar Pinkpop 2018, gaven jullie al aan het meest uit te kijken naar Editors op de festivalzondag. Bruno Mars bemachtigde – met 7 procent minder stemmen – de tweede plek. Voor vele festivalgangers was daarom Editors de eigenlijke headliner van de laatste Pinkpopdag en de band maakte die verwachtingen ruim waar.

De snelle planga van Max Colombie

To infinity and beyond. @oscarandthewolf brengt Megaland in extase. #pp18 #pinkpop

Een bericht gedeeld door Pinkpop Festival (@pinkpopfest) op

Max Colombie, beter bekend als Oscar and The Wolf sloot zondagavond de IBA Parkstad Stage af. Met een door Donnie goedgekeurde planga met bijbehorend glitterpak betreed Max het podium. Hij zwiert over het podium en maakt goed gebruik van het verlengde podium.

Het vuurwerk bij Bruno Mars

Zeg Bruno Mars en je oren beginnen meteen te klapperen. Anderhalf uur schiet hij de grootste hits op je af, over vette danspasjes nog maar niet gesproken. Bruno Mars maakt zijn headliner positie meer dan waar en krijgt bijna de hele festivalweide mee. Het traditionele vuurwerk maakt de avond helemaal af.

Het festivalpubliek


Ondanks dat de rocksterren van weleer iedereen in euforie wisten te brengen, was de hoofdrol op de derde festivaldag toch echt weggelegd voor het festivalpubliek. Check o.a. onze Instagram-story voor een sfeerimpressie!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Het Landgraafse festival vond dit jaar plaats van 15 t/m 17 juni. Pinkpop vierde daarmee zijn 49e editie. Op het hoofdpodium waren acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars te bewonderen. Volgend jaar zal het festival hun 50e verjaardag uitgebreid vieren. Blok de dagen 8, 9 en 10 juni 2019 maar alvast in je agenda.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen