The Kooks hebben hun optreden op Pinkpop 2018 geannuleerd. Zanger Luke Pritchard is te ziek om te spelen. De organisatie heeft gelijk een vervanger aangekondigd: DI-RECT.

Vanmiddag zou de band uit Engeland aantreden op het hoofdpodium. Helaas moet de groep toch verstek laten gaan omdat frontman Luke Pritchard niet kan spelen door ziekte. De Haagse band DI-RECT vangt het gat in het schema op. Vanmiddag vanaf 17.45 zullen Spike en consorten aantreden op het grootste podium van Pinkpop 2018.

The Kooks brachten onlangs een aantal nieuwe tracks uit en zijn deze zomer op tournee om hun aanstaande plaat Let’s Go Sunshine te promoten. Ze staan ook op het programma van Rock Werchter en Sziget.

Vandaag volg je de laatste dag van Pinkpop 2018 live via de stream. Op het affiche staan onder andere Editors, Oscar & The Wolf en Bruno Mars.

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Het Landgraafse festival vindt dit jaar plaats van 15 t/m 17 juni. Pinkpop viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten), maar zijn inmiddels uitverkocht. Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.