6 tips voor de 22e editie van de Zwarte Cross

Zwarte Cross 2017
Foto: Zwarte Cross website

Het festivalseizoen is inmiddels in volle gang. Dit weekend staat de Zwarte Cross 2018 op het programma. Heb jij je spoorboekje al helemaal gevuld? Zo niet, check dan vooral onze tips voor de 22e editie van het meest sfeervolle festival van Europa.

1. Headliners = headbangen

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Okee, misschien een open deur, maar daarom niet minder belangrijk: neem een kijkje bij de headliners. Dat zijn meestal de acts die het meest in het oog springen en daarmee de grootste feestjes kunnen bouwen. Zo ook op de Zwarte Cross. Met acts als Volbeat, Triggerfinger en Kaiser Chiefs valt er het hele weekend lang genoeg te rossen.

2. Stil je dorst met Nozem Oil

Inmiddels iconisch en onlosmaakbaar verboden aan de Zwarte Cross: Nozem Oil. Sterk spul voor de festivalganger die de smaak van bier even wil afwisselen met iets pittigers. “Door de zure citrus, pittige chili, cafeïne en alcohol krijg je zin om te rocken, dansen, racen en samen te lachen”, aldus de organisatie.

3. Bezoek ook dé Cross

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Door het gevarieerde randprogramma zou je bijna vergeten waar het festval allemaal mee begon: de cross. In verschillende klasses nemen de beste coureurs het tegen elkaar op. Ruk je vrienden dus los van dat hoofdpodium en uit het theater om je dagelijkse portie brandstoflucht te snuiven.

4. Breng een bezoek aan Tante Rikie

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Hoe verschrikkelijk het ook kan zijn om verplicht op visite te gaan bij familie, zo heerlijk is het om tijd door te brengen met Tante Rikie. Met haar opvallende verschijning stond ze aan de wieg van meerdere hoogtepunten uit de geschiedenis van de Zwarte Cross. Niet verrassend dat ze nog steeds op handen wordt gedragen door het festivalpubliek.

5. Ga kijken bij de Undercovertent

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

De Undercovertent is de thuishaven van de meest iconische meezingers. Misschien gingen de bands zelf iets boven het budget van de Zwarte Cross, maar hier komen hun grootste hits tot leven. Perfect om je goed gesmeerde keeltjes tentoon te stellen aan een breder publiek.

6. Leef vóór de dood!

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Dit hoeven wij je niet meer te vertellen, want dat doet het motto van de Zwarte Cross je al. Leven vóór de dood! Duidelijk toch? Aan het werk dan.

Zwarte Cross 2018

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross
Zwarte Cross vindt plaats van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 wordt de 22ste van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van muziek, gezelligheid en natuurlijk heel veel modder. Gedurende 96 uur is het in elke hoek van het terrein feest. Het is dus niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ heeft gewonnen.

Dit jaar staan onder meer Kaiser ChiefsVolbeat en Triggerfinger op het affiche. Check voor meer informatie de website van het festival. Heb je op dit moment nog geen ticket weten te bemachtigen? Dan ben je helaas te laat. Het festival in Lichtenvoorde is namelijk compleet uitverkocht.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2018

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 12-15 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.