Pukkelpop recyclet afval tot bierbekers

Het afval van Pukkelpop 2018 wordt in de editie van 2019 goed gebruikt. Pukkelpop recyclet dit jaar het PET-afval voor de volgende editie.

Het beeld van een festivalweide vol lege plastic bekers zal menig festivalbezoeker niet onbekend zijn. Allemaal kennen we het geluid van honderden festivallers die door stapels plastic lopen op weg naar de uitgang. Voor Pukkelpop krijgt dit beeld nu een positiever tintje. De organisatie heeft de primeur grote getalen afval in zijn voordeel te laten werken door het te recyclen tot bierbekers.

Meerdere festival organisaties zijn al bezig met de zoektocht naar oplossingen voor het afvalprobleem. Zo wordt Glastonbury in 2019 compleet plastic-vrij. Pukkelpop is zelf ook al meerdere jaren bezig het probleem te tackelen. Zo zijn plastic rietjes al een tijdje niet te vinden op de festivalweide en scheidt het afval op een eigen recyclepark. Hier komt dus nu bij dat het PET-afval gescheiden en hergebruikt wordt. Een woordvoerder van het festival meldt dat er minsten 15 ton van dit afval gerecycled zal moeten worden: “die uitdaging gaan we graag aan, samen met onze Pukkelpoppers.”

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt, België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire zijn de grote namen voor 2018.  Voor meer informatie over het festival en tickets ga je naar de website.

 

 

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene