Festivalconcert: de beste optredens van Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Het legendarische Glastonbury is zijn vijftigste levensjaar ingegaan. Het festival staat vooral bekend om de grote namen die er elk jaar te vinden te zijn. Zo stonden afgelopen jaar onder andere The Cure en Tame Impala op het affiche, en zijn voor komend jaar Taylor Swift en Paul McCartney bevestigd. Artiesten pakken altijd groots uit voor hun show in Somerset en dit levert dan ook prachtige beelden op. Dit zijn de mooiste registraties van afgelopen jaar!

1. Stormzy

https://www.youtube.com/watch?v=9vgar9pInkg&t=329s

2019 was het jaar van Stormzy. Niet alleen kwam zijn nieuwe album dit jaar uit, hij mocht ook de derde dag van Glastonbury afsluiten op de Pyramid Stage. Hoewel hij zelf niet geloofde dat het optreden het succes was, kreeg hij alleen maar lof over zijn show. Als je de beelden terug ziet snap je ook meteen waarom. Stormzy’s show kan het beste als ‘indrukwekkend’ beschreven worden.

2. Christine and the Queens

https://www.youtube.com/watch?v=wo6KjRGCm94

Hoewel Christine and the Queens op Best Kept Secret als headliner op het podium mocht staan, moest ze het op Glastonbury met een plek wat lager op het affiche stellen. Dit hield haar echter niet tegen om een spetterend optreden te geven. Ze dit doet geheel op haar eigen manier en zoals we haar het beste kennen. Weinig poeha en opsmuk, maar fantastische stukken dans en natuurlijk die lekkere popsongs van haar.

3. The Chemical Brothers

https://www.youtube.com/watch?v=3f1CFooKW_w

Dat de show van The Chemical Brothers een hoogtepunt vormen op elk festival, dat wisten we natuurlijk al. Tijdens hun show op het festival in Somerset is dat ook niet anders. Dikke visuals, de fantastische opbouw in de set en natuurlijk de vetste dancenummers. Hier kan je alleen maar goed op gaan!

4. The Cure

https://www.youtube.com/watch?v=aE1G1zdjGRA

The Cure kwam na lange tijd weer naar Nederland en speelde daar Pinkpop plat. Ondanks dat ze daar een set van 2,5 uur speelden hebben ze wat van hun energie weten te sparen en hadden ze genoeg kracht over om ook Glastonbury in vuur en vlam te zetten. De energie spat er dan ook van af tijdens deze show. Met hits als ‘Lovesong’ en ‘Pictures Of You’ is het ook moeilijk om je niet te verliezen in de show van deze vedette’s.

5. Foals

https://www.youtube.com/watch?v=qRofncC_-Jc&t=53s

Ook Foals heeft een lekkere zomer achter de rug. Met knallende shows op Down The Rabbit Hole en dus ook Glastonbury wist de band een tiende plek te bemachtigen in de Festivalacts Top 100. Waarom ze hoog zijn geëindigd wordt meteen duidelijk als je hun concert op het Britse festival terugkijkt. De band weet zijn energie, aanstekelijke hits en het stemgeluid van Yannis Phillippakis om te zetten in een overdonderende show.

6. Tame Impala

https://www.youtube.com/watch?v=89-MMgJAU8I

Afgelopen jaar vulde Tame Impala zijn repetoire aan de nummers ‘Borderline’ en ‘Patience’ en wist zo weer een paar hits op zijn naam te zetten. De groep is al enkele jaren een sensatie op de festivalweides van Europa en Australië en wist ook dit jaar alle verwachtingen waar te maken. De show op Glastonbury is dan ook geheel zoals je van Kevin Parker en consorten verwacht, spacend en dansbaar.

Glastonbury 2020

Glastonbury 2017

Aankomend jaar viert het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen. Met Taylor Swift, Paul McCartney en Aerosmith heeft het festival al een paar acts van wereldformaat op het affiche staan. Verder gaan er veel geruchten over andere wereldsterren. Zo zou Fleetwood Mac nog een kanshebber zijn voor een show op het festival.

  • Locatie: Pilton, Somerset, UK. 
  • Datum: 24-28 juni 2020
  • Prijs: £ 270 (Omgerekend 305 euro) – uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van Glastonbury

Alvast voorbereiden op de aankomende editie? Beluister dan ook onze Glastonbury 2020 Spotify-playlist.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.