Lowlands 2018, dag #1: met een vernieuwde Planet Paradise en een tribute aan Aretha Franklin

1017
Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De vroege vogels hebben natuurlijk festivaldag -1 er al lang en breed op zitten. Met een silent disco die dit jaar over het halve terrein plaatsvond. Maar de échte eerste programmadag van Lowlands 2018 blinkt uit. De vernieuwde Planet Paradise, gifjes op Instagram en een tribute aan Aretha Franklin. Iedere keer weet het festival ons weer te verrassen in Biddinghuizen. Wij nemen je mee in de meest verse highlights van 26e Lowlands vrijdag.

Het vernieuwde terrein

Terrein Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Man, man man, wat ziet de vernieuwde Planet Paradise er goed uit! De Heineken tent zonder pilaren geeft een fantastisch zicht, in de rest van Planet Paradise zijn veel meer zitjes en chillplekjes gemaakt waardoor het misschien wel het gezelligste plekje van Lowlands is geworden. Je merchandise koop je daar in The Block. De ufo’s maken het ‘s avonds helemaal af met fantastische lichten.

De crowdsurf van Faberyayo


Het is dit jaar dé festivalzomer van De Jeugd Van Tegenwoordig. Er is bijna geen festival waar je de vier heren niet kunt spotten. En wat is een feestje in de Alpha zonder een springende mensenmassa? De Jeugd Van Tegenwoordig zorgt er direct voor dat het hele publiek meedanst op hun nieuwste album Luek. Faberyayo springt bij de afsluiter ‘Gemist’ het publiek in om de perfecte crowdsurf van de Lowlands-vrijdag in ontvangst te nemen.

Het perfecte Sunset slot van The War On Drugs

#warondrugs #lowlands18 #zonnetje

Een bericht gedeeld door Wendy de Waal (@wenniewaal) op


Fans van The War On Drugs kunnen hun hart ophalen, want Adam Granduciel en co. staan niet voor niets op Lowlands. Ze spelen dan niet op de headlinepositie, maar wat een power hebben ze meegenomen naar Biddinghuizen. De grootste plaat ‘Under The Pressure’ zorgt ervoor dat de Alpha tijdens zonsondergang te klein is voor deze band.

Gorillaz geeft tibute aan Aretha Franklin


Gorillaz is natuurlijk de grote headliner van de vrijdagavond met hun nieuwe album The Now Now. De nieuwe tracks, maar ook gouden platen als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ vliegen je om de oren. Doen de zangers Peven Everett & Bootie Brown nou een Pharreletje als ze tot twee keer toe “Hello Amsterdam” roepen? Maar de vrijdagavond van Lowlands gaat niet voorbij voordat Damon Albarn en Pever Everett een ode brengen aan de pas overleden grootheid Aretha Franklin. Met het nummer ‘Natural Woman’ rollen de tranen over Everetts wangen.

Gifjes op Instagram

Losgaan! Want vanaf dit jaar kun je de one and only Lowlands gifjes gebruiken voor de meest fantastische stories op Instagram. Volg je ons eigenlijk al? Wij zijn erbij en delen de tofste updates op ons Instagram account.

Festileaks’ meet-up!


We willen jullie heel graag een keer in het echt ontmoeten! Daarom organiseren we een meet-up voor de Festileaks Community op Lowlands 2018. Op de zondag om 15:00 uur voor de Hacienda! Ennuh, de eerste 50 mensen die een dansje doen voor de mensen in een wit vest met Festileaks logo… voorzien wij van een heerlijke mojito!

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Op dit moment vindt hét festival van Biddinghuizen plaats. Vorig jaar vierde het festival haar 25-jarig jubileum. Deze editie kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Verder maakt Helga’s House of Pain dit jaar plaats voor Sexyland. Tickets voor Lowlands 2018 zijn ondertussen dubbel en dwars uitverkocht. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website.

Wil jij je nog beter voorbereiden op hét feestje van het jaar? Check dan hier onze Lowlands 2018-playlist: