Met nog een week te gaan maakt Lowlands nóg een naam bekend. De superster van het ballet, Sergei Polunin, geeft volgende week zijn allereerste Nederlandse optreden op het festival

Voor de balletdanser maakt Lowlands een speciale plek vrij in de Juliet. Op zaterdag 18 augustus staat Polunin van 02:00 tot 02:40 uur op het podium. Mochten je voeten toe zijn aan een rustmomentje tijdens de tweede nacht van Lowlands, dan kun je dus inspiratie op doen bij Sergei Polunin.

Sergei Polunin

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Met Sergei Polunin haalt Lowlands een van de grootheden uit de balletwereld binnen. De Oekraïense danser was onder meer te zien in de video van Hoziers ‘Take Me To Church’. Daarnaast was Polunin de jongste primoballerino ooit van het Engelse Royal Ballet. Polunin houdt het niet bij enkel dansen. Vorig jaar was hij ook te zien in de film Murder on the Orient Express.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volgende week vindt de 26e editie van het festival in Biddinghuizen plaats, van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

DELEN
Stijn
Om mijn persoonlijke tijdlijn niet vol te gooien ben ik lid van de Festileaks nieuwsredactie. Vanuit Nijmegen ben ik bereid heel Europa door te trekken voor festivals.