Advertisement

Onderaan de poster van Lollapalooza Berlin: Sofi Tukker

Sofi Tukker - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Sofi Tukker op Lollapalooza Berlin!

De New Yorkse Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern ontmoetten elkaar toevallig tijdens een kunstbeurs op de universiteit, waar ze beide hun eigen muziek speelden. Het klikte muzikaal zo goed, dat ze nog geen 24 uur later samen aan de schrijftafel zaten. Maanden later produceerden ze hun eerste single ‘Drinkee’. Een 90’s dance sound, een vleugje house, Zuid-Amerikaanse invloeden en catchy teksten: dat is wat Sofi Tukker je voorschotelt deze festivalzomer. Dansen geblazen!

  • Wie: Sofi Tukker
  • Waar: Lollapalooza Berlin
  • Wanneer: zaterdag 8 september, Alternative Stage
  • Wat: dance, house, tropical

1. De eerste single

En of het meteen raak was: ‘Drinkee’ werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Dance Recording, maar moest het afleggen tegen ‘Don’t Let Me Down’ van The Chainsmokers. Het nummer verscheen op hun allereerste EP Soft Animals in 2016. De Portugese tekst komt uit een tekst van de Braziliaanse dichter Chacal. Gecombineerd met zwoele gitaar- en basrifjes, bongo’s en een dikke beat verandert poëzie in een nummer waar je niet stil op kan blijven staan.

2. De grote hit

Hun grootste hit in Europa scoorde het duo begin dit jaar met ‘Best Friend’. Gewoon in het Engels deze keer. Het nummer duikt overal op: liefhebbers van voetbalspellen horen de tune terug op FIFA 18, terwijl fans van Apple het nummer terugvinden bij de onthulling van de iPhone X.

3. Het eerste album

De act uit New York, bestaande uit Sophie Hawlet-Weld en Tucker Halpern, maakt tropische dansmuziek en reist deze zomer de Europese festivals af. Na vier jaar komt eindelijk het eerste album Treehouse uit. De tropische deuntjes blijven aanwezig, evenals de teksten van de Braziliaanse dichters. Sofi Tukker heeft voorlopig hun winnend recept gevonden. De eerste single na de release, ‘Batshit’, moet af en toen wel worden gecensureerd naar ‘That’s it’. Benieuwd naar hun tropische beats en exotische teksten? Duid ze dan maar stevig aan in je planning voor Lowlands en Pukkelpop!

Lollapalooza Berlin 2018

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Lollapalooza Berlin vindt dit jaar plaats op 8 en 9 september, in het Olympiapark in Berlijn. Dit jaar is alweer tijd voor de vierde editie van het festival. Lollapalooza weet altijd een sterke, diverse line-up neer te zetten. Zo stonden er op eerdere edities artiesten als Radiohead, Foo Fighters en Hardwell. Dit jaar prijken dus The Weeknd en Kraftwerk 3D bovenaan het affiche. Tickets voor het hele weekend zijn verkrijgbaar voor €139,-, terwijl dagkaarten €79,- kosten. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2024

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 7-8 september 2024
Line-up
Sam Smith
Martin Garrix
Burna Boy
Tickets Kopen