De nachten worden langer en de dagen worden kouder. De winter komt eraan. Gelukkig hebben we genoeg mooie herinneringen om ons warm te houden de komende tijd. We blikken vandaag terug op een schitterende 49e editie van Pinkpop. Hier zijn zes dingen die we nooit meer vergeten van Pinkpop 2018. 

1. Raymond van het Groenewoud en Triggerfinger

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Looking for love! #pp18 #pinkpop2018 #pinkpop #triggerfinger #raymondvantgroenewoud

Een bericht gedeeld door Michaël Berkers (@mikkieberkers) op

Dat de mannen van Triggerfinger weten hoe ze een show moeten neerzetten is geen nieuws. Dat ze daarnaast ook van ludieke verrassingen houden is ook wel bekend. Maar dat Raymond van het Groenewoud bij de drie heren aansloot tijdens hun show op Pinkpop was toch wel een onverwachte gebeurtenis voor iedereen. Met z’n vieren brachten ze een intense versie van Raymonds ‘Je Veux De L’Amour’ ten gehore.

2. De surprise act: Nothing But Thieves

Nothing But Thieves live vanaf de 3FM Sessieplek op Pinkpop

Wij lokten onder valse voorwendselen 6 mega Nothing But Thieves fans naar de 3FM sessieplek op Pinkpop, voor een verrassing om nooit meer te vergeten. 🙌 Speciaal voor iedereen die niet op Pinkpop is spelen zij ook nog één track! ❤️

Geplaatst door 3FM op Zaterdag 16 juni 2018

Als verrassing stond Nothing But Thieves in de 3FM Hangout. Dit was voor velen al een leuke bijkomstigheid, maar voor zes diehard fans was er nog een speciale actie. Zij werden namelijk geblinddoekt de tent binnen geleid waar zes plekjes voor ze waren vrijgehouden. Zo hebben zij hun favoriete band in een intieme setting van dichtbij mogen meemaken. De band speelde een akoestische versie van hun laatste hit ‘Trip Switch’ en wist daarmee vrijwel iedereen in het publiek te raken.

3. Lil’s Vodka

Pinkpop 2018

Ze hadden het kunnen zien aankomen, de mensen vooraan bij Lil Kleine. Het meesterbrein achter de hit ‘Drank en Drugs’ houdt wel van een slokje maar deelt ook graag uit. Zo kreeg iedereen op de voorste rij een goede slok vodka van de rapper nadat hij tijdens zijn show verkondigde dat hij wel wat alcohol kon gebruiken. Na deze traktatie kon iedereen weer lekker door feesten bij Kleine. Maar ook voor rappers geld: NIX <18, dus hij heeft wel iedereen om zijn leeftijd moeten vragen.

4. De tattoo van De Likt


‘Belofte maakt schuld’. Volgens dat credo moet zanger van De Likt Jordy Dijkshoorn gedacht hebben. Een paar jaar geleden heeft hij namelijk aan 3FM-dj Frank van der Lende beloofd dat als hij ooit op Pinkpop mocht spelen, Frank hem mocht komen tattooëren op het podium. En dus zo gezegd zo gedaan. Tijdens de show komt Van der Lende met de naald het podium op en zet een mooie strik op de buik van Dijkshoorn. Een opvallend intermezzo en een mooi moment voor beide heren.

5. Eindelijk die show van de Foo Fighters

dave grohl

Het heeft even geduurd, maar drie jaar na het afgelaste concert door de ‘stagedive’ van Dave Grohl staan ze er dan. Foo Fighters geeft een show zoals we van hen gewend zijn: vol hits en covers. De drumsolo halverwege de set doet ieders bloed pompen en zorgt voor een enorme energie tijdens de show. Ook blijkt de band iets met zegens van boven te hebben, want na de regenboog van 2011 kan de band nu ook een vallende ster tijdens hun show op hun conto zetten. Hopelijk hebben ze gewenst dat ze binnenkort weer op Pinkpop staan.

6. Pearl Jam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pearl Jam PinkPop 2018 .. ……”the waiting drove me maid”…🎶 . #pearljampinkpop #pearljam #pearljamtour2018 #pearljamtour

Een bericht gedeeld door Dick Warmerdam (@dick_topsign) op

En dan het onbetwiste hoogtepunt van Pinkpop 2018. Eddie Vedder en consorten gaven een show zoals we die van ze gewend zijn: gepassioneerd en hard. Het is dan ook niet voor niets dat ze de Festivalact van dit jaar zijn geworden. Verder was het een avond vol nostalgie voor Vedder. Zo had hij zijn beroemde Tivoli-shirt uit de kast getrokken en mijmerde hij over het beruchte kraanavontuur in 1992. Hij had daar zelfs nog een verrassende anekdote over, want de dag voor het optreden op Pinkpop 2018 had hij de cameraman die toen op de kraan zat ontmoet. Mocht je het verhaal vergeten zijn, kan je het terugluisteren via deze link.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop 2019 vindt komend jaar plaats in het pinksterweekend van 7 tot en met 9, misschien zelfs 10 juni in Landgraaf. Het festival vierde afgelopen jaar zijn 49e editie en ziet komend jaar dus Abraham. Om dit te vieren komt er misschien een dag extra en hintte Jan Smeets naar een mogelijke reünie van The Police. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.