Elbow een week voor Lowlands op Tartan Heart 2019

Belladrum Tartan Heart Festival 2019 heeft de komst van Elbow aangekondigd. Het Schotse festival vindt een week voor Lowlands en Pukkelpop plaats. 

Ook Tom Odell staat op het affiche van het Tartan Heart Festival. Een overzicht van alle bekendgemaakte namen vind je hieronder. Omdat Lowlands en Pukkelpop een week later van start gaan, zijn deze artiesten goede kanshebbers voor deze festivals.

Voor Elbow is dit niet de eerste aankondiging. De band staat ook nog op het Duitste A Summer’s Tale Festival, wat plaatsvindt van 1 tot en met 4 augustus. Voor Tom Odell is dit momenteel het eerste festival in 2019.

Elbow

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elbow is een graag geziene gast op festivals. De Britten brachten al zeven studioalbums uit, waarvan The Seldom Seen Kid en Build a Rocket Boys! de bekendste zijn. Het nieuwste, Little Fictions,is zonder oud-drummer Richard Jupp opgenomen. Hij verliet de band in 2016. De sympathieke frontman Guy Garvey weet als geen ander hoe je een publiek voor je wint. Met zijn komische opmerkingen tussen de prachtige nummers door, is het een genot om naar de band te mogen kijken. Nummers als ‘One Day Like This’, ‘Grounds for Divorce’ en het ingetogen ‘Lippy Kids’ zijn de laatste jaren uitgegroeid tot ware festivalanthems.

Belladrum Tartan Heart Festival 2019

 

Het Belladrum Tartan Heart Festival is een muziek- en kunstfestival. In 2004 was de eerste editie in Belladrum’s Italian Gardens. Sinds 2008 is het festival al ruim op voorhand uitverkocht. Het festival vindt volgend jaar plaats van 1 tot en met 3 augustus.

Een ticket voor 3 dagen feest en plezier kost je € 178,-. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie over de tickets vind je terug op de officiële website van het festival.