Nadat jullie een kneiter van een poster samen hadden gesteld voor Pinkpop 2019 vroegen we jullie deze keer om jullie verlanglijstje voor Rock Werchter 2019 door te sturen. We hebben de honderden reacties naast elkaar gelegd om de ultieme droomposter voor Rock Werchter samen te stellen.

Met onder andere The Cure, Tool en P!nk heeft Rock Werchter 2019 al een hele aantrekkelijke poster, maar er zijn nog genoeg slots om te vullen. We wachten nog op twee headliners, maar ook de kleine lettertjes moeten nog ingevuld worden. Genoeg ruimte dus om jullie wensen kwijt te kunnen.

Jullie droomposter voor Rock Werchter 2019

Festival wishlist Rock Werchter 2019Als we jullie poster mogen geloven, wordt het weer een onvergetelijke editie. Naast bevestigde headliners P!nk, The Cure , Tool, Mumford & Sons, Florence + The Machine en Muse krijgen ook The Strokes, The National en Imagine Dragons van een ereplek op jullie poster. Als we naar de ‘kleine’ namen kijken is het vooral een feest voor de liefhebbers van indie en alternatieve pop. Onder andere Bon Iver, the War On Drugs en Tame Impala verdienen een subheadlinerspot. Daarnaast worden de dagen opgevuld door prachtige middelgrote namen zoals Tash Sultana, Greta Van Fleet en Sigrid. Opvallend genoeg mag het het stevigere gitaarwerk wat jullie betreft dit jaar achterwege blijven op Rock Werchter.

Geloofwaardigheid

Wat betreft de geloofwaardigheid van de Festival Wishlist heeft Rock Werchter uiteraard al een voorsprong, het grootste gedeelte van de headliners is immers al bevestigd. Wat betreft de andere headliners: The National heeft twee weken later Mad Cool op hun agenda staan en zijn dus in de buurt. The Strokes en Imagine Dragons hebben nog geen bevestigde festivaldatum in 2019, maar we kunnen nog niks uitsluiten. In de wandelgangen wordt al even gesproken over een nieuw The Strokes album, en Imagine Dragon heeft net een nieuwe plaat uitgebracht (die ongetwijfeld een eigen tour zal krijgen).

Ook voor de rest van jullie poster kan nog hoop gekoesterd worden. Er staan meerdere artiesten op die onlangs nieuw werk uitbrachten of binnenkort uit gaan brengen (Tash Sultana, The 1975, Balthazar, Tenacious D). Daarnaast zijn sommige artiesten al voor andere Europese festivals bevestigd (Bon Iver, Nothing But Thieves, The Smashing Pumpkins).

Jullie Festival Wishlist lijkt te mooi om waar te zijn, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden. Het zal bovendien niet de eerste keer zijn dat Rock Werchter ons omver blaast met een geweldig affiche.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets gaan op 26 oktober in de verkoop. Met de bevestigingen van MuseThe CureP!nk, Florence & The Machine, Tool en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.