FortaRock 2019 pakt uit met Amon Amarth

Amon Amarth
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het wachten op de eerste namen van FortaRock 2019 wordt vandaag beloond. De organisatie kondigt Amon Amarth aan. Het festival vindt plaats op 1 en 2 juni.

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Met de bevestiging van Amon Amarth beleeft het grootste metalfestival van Nederland een geweldige start. Eerder werd bekend dat Amon Amarth ook op GraspopNova Rock en Rock Am Ring/Rock Im Park te bewonderen is.

Amon Amarth

Amon Amarth is een graag geziene gast op de hardere Rock en Metal festivals. De Zweedse band werd in 1992 opgericht en staat bekend als ‘Vikingmetal’. De teksten van de band verwijzen dan ook vaak naar Noordse mythologische verhalen. Het meest recente, tiende album van de heren, ‘Jomsviking’, dateert uit 2016. De band zal in 2019 op onder meer GraspopNova Rock en Rock Am Ring/Rock Im Park te zien zijn. Ticketprijzen vind je op de officiële website.

 

FortaRock 2019

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock 2019 vindt plaats op 1 en 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Aankomend jaar mogen Amon Amarth en vele anderen het festivalpubliek vermaken. Tijdens de vorige editie stonden onder meer Nightwish en Parkway Drive op de planken.

Meer informatie over de aankomende editie is te vinden op de website van het Nijmeegse festival. Hier kun je ook terecht voor de kaartverkoop.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel