Pinkpop gaat in samenwerking met biermerk Brand terugblikken op de afgelopen 49 edities. Dit doet het Limburgse festival aan de hand van speciale bierblikken.

Volgend jaar vind alweer de vijftigste editie van Pinkpop plaats, dus is het tijd om terug te ‘blikken’. In de speciaal ontworpen Brandblikken zijn festivalposters van voorgaande edities verwerkt. De blikken zijn komend jaar in heel Nederland verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Ook zijn ze tijdens het festival op de campings te koop.

De ontwikkeling van de blikken is nog in volle gang. De organisatie vraagt dan ook om hulp. Iedereen kan stemmen op drie festivalposters die hij of zij graag terug wilt zien op de blikken. Het Limburgse festival benadrukt daarbij dat de keuze overal op gebaseerd mag worden. Bijvoorbeeld de eerste keer dat je naar Pinkpop ging, of een poster waarvan je het ontwerp mooi vindt. Je kunt stemmen via de website.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubilieumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend, namelijk pas één headliner: Fleetwood Mac. Het festival vindt in ieder geval plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival de festivaldatum onthulde.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.