Rock In Roma 2019 presenteert Kraftwerk

Kraftwerk, Coachella 2008 Foto: Fred von Lohmann via flickr

De organisatie van Rock In Roma laat het er niet bij zitten. Nadat eerder vandaag de komst van Thirty Seconds To Mars bekendgemaakt werd, is het nu de beurt aan de elektronische groep Kraftwerk.

Eerder vandaag kon Blue Dot Festival ook al de komst van Kraftwerk bevestigen. Met de bekendmakingen van deze festivals heeft Kraftwerk nu drie optredens op de agenda. De heren werden al aangekondigd voor het Tsjechische Metronome Festival, en zijn een groot gerucht voor het Spaanse Sónar. De optredens in Rome staan op 27 en 28 juni gepland.

De huidige planning biedt ook mogelijkheden voor shows in Nederland en België. Zo zijn onder meer Down The Rabbit Hole, We Are Electric en Rock Werchter kanshebbers voor een optreden van de Duitse band.

Kraftwerk

Kraftwerk, Coachella 2008
Foto: Fred von Lohmann via flickr

De Duitse elektra-synthpopformatie Kraftwerk is een graag geziene gast op de internationale festivals. De band is al sinds 1970 bezig en heeft zeker zijn invloed gehad op de ontwikkeling van de elektronische muziek. Met songs als ‘The Model’ en ‘Autobahn’ kun je bijna niet stil blijven staan. In 2018 ging de band met hun 3D-show verschillende festivals langs. Zo was de band op onder andere Lollapalooza Berlin, Dimensions en TW Classic te zien. Deze tour lijken ze nu ook in 2019 door te trekken met bevestigingen voor Blue Dot Festival, Rock In Roma en Metronome Festival. Waar mogen we de heren nog meer bewonderen?

Rock In Roma

Rock In Roma 2016

Rock in Roma is geen standaardfestival zoals wij dat kennen. Het Italiaanse zomerfestival is meer een overkoepelende naam voor een reeks losse concertdagen waarvoor enkel dagtickets verkrijgbaar zijn. Onder andere Thirty Seconds To Mars en Kraftwerk spelen volgend jaar in Rome. Voorgaande jaren gaven onder meer Linkin Park, Roger Waters en Muse een concert op het festival. Check de officiële festivalwebsite voor meer informatie.