This post is also available in: English

De Duitse zusterfestivals Rock am Ring en Rock im Park maken opnieuw een lading kersverse namen bekend. Onder andere The Smashing Pumpkins en Eagles Of Death Metal spelen in het eerste weekend van juni in Duitsland.

Make monday great again! Naast bovengenoemde namen zijn ook Three Days Grace, Trivium, Seiler Und Speer, Graveyard en Badflower van de partij op het Duitse dubbelfestival. Eerder werd al duidelijk dat onder andere Tool, Foals, Dropkick Murphys, Die Antwoord en Slipknot op Rock am Ring en Rock im Park spelen. Precies een week geleden werd ook de komst van Tenacious D bekendgemaakt.

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins is een alternatieve rockband uit Chicago, opgericht in 1988. Het debuutalbum Gish uit 1991 oogstte veel enthousiaste reacties van de media. Maar de band werd pas echt bekend bij het grote publiek met albums als Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness. Hoewel de band qua bezetting veel veranderingen doormaakte, wordt de groep nog steeds gezien als een van de meest succesvolle bands uit de jaren ’90.

Dit jaar markeerde een belangrijk moment voor de band. Voor het eerst in achttien jaar komen drie van de vier originele bandleden bij elkaar voor een wereldtournee. Voor aankomende zomers staan optredens op Heartland Festival en Firenze Rocks op de planning.

Rock am Ring 2019

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Het grootste rockfestival van Duitsland vindt plaats van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni op de Nürburgring te Nürburg. Onder andere Tool, Slipknot, The Smashing Pumpkins, Tenacious D en Die Antwoord spelen komend jaar op de festivals. Tickets voor het festival zijn al een tijdje te koop: 3 dagen festivalplezier kost je € 169,-. Voor meer informatie kan je ook terecht op de officiële website.

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Check dan zeker ons festivalrapport of aftermovie van het festival zelf.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?