Het festivalseizoen laat nog even op zich wachten, maar wij fantaseren alvast over mogelijke headliners! Een aantal geluksvogels mochten hem al aanschouwen op Bilbao BKK Live 2018 en Lovebox 2018, maar we hopen toch echt dat Childish Gambino zich komend jaar op meer festivals vertoont. We geven je 5 redenen waarom iedereen Childish Gambino wil zien in 2019.

1. Hij is meer dan alleen Childish Gambino

Foto: Lars Plougmann

Donald Glover is een man vol talent. Naast rappen als Childish Gambino doet hij van alles wat hem nog interessanter maakt. Velen kennen hem onder anderen als Troy van de komedieserie Community, filmproducent van de serie Atlanta of van zijn DJ alias mcDJ. En hadden we je al verteld dat hij als Childish Gambino zelf al zijn teksten schrijft en componeert? Hij heeft het allemaal.

2. Muzikaal genie


Het mag duidelijk zijn dat Childish Gambino een muzikaal genie is. Keer op keer weet hij rake teksten te schrijven, vaak over het leven maar zeker ook over politiek. Naast zijn raptalent kan hij ook nog eens goed zingen en ongelofelijke hoge noten halen. Dat weet hij allemaal perfect samen te brengen met verschillende muziekgenre’s. Elektronisch, pop, soul en zo gaat het lijstje nog even door, Childish Gambino got it all!

3. Live ijzersterk

Niet alleen op plaat klinkt de muziek van Gambino goed, ook live is de man ijzersterk. Het iconische dansje van ‘This Is America’, de hoge noten van ‘Redbone’ en de fantastische sfeer die hij neerzet. Maar er is ook ruimte voor rust. Schuren met je vriendin tijdens ‘Me and Your Mama’ of gewoon lekker meezingen bij ‘Baby Boy’, het kan allemaal tijdens de optredens van de alleskunner.

4. Gegarandeerd feest

Inmiddels heeft hij een flinke repertoire vol hits waarbij je niet stil kan staan. Niet alleen zijn meest recente song ‘This is America’ maar ook het elektronische ‘Summertime Magic’ en keiharde ‘Bonfire’ zijn gegarandeerd knallers.

5. Misschien wel de laatste keer Childish Gambino

Hij heeft het al vaker gezegd, maar het lijkt er echt op dat er een einde komt aan Donald Glover’s carrière als Childish Gambino. Ondanks het succes, waar hij zelfs een Grammy voor in ontvangst mocht nemen, is bekend dat hij bij een nieuwe platenmaatschappij heeft getekend voor zijn laatste album. Hoe lang we daar op moeten wachten en wanneer hij voor het laatst op het podium zal verschijnen is nog onbekend. In 2019 staat vooralsnog maar drie shows op zijn agenda; twee in The O2 in Londen en één in Parijs.

Childish Gambino

Het muzikale alter ego van alleskunner Donald Glover, Childish Gambino, deed in 2008 haar intrede en boekt sindsdien aardig wat successen. De zanger, rapper, producer en songwriter maakte tot op heden drie albums met allen hun eigen sound: CampBecause the Internet en “Awaken, My Love!”. Laatstgenoemde is met uitstek zijn meest succesvolle plaat. Glover nam in zijn carrière tientallen prijzen en nominaties in ontvangst. In 2017 was hij de grote winnaar bij de Emmy Awards met zijn eigen komedieserie Atlanta. In 2018 won hij zijn eerste Grammy Award voor het nummer ‘Redbone’.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Alejandra
Trotse lid van de formats redactie en de Festileaks Feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het FL team bekend als de nerd die alle serie's kijkt. Verslaafd aan Tame Impala en verliefd op Arctic Monkeys. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als die ene gillende en huilende fangirl.