Eerste Europese festival voor Chance The Rapper in 2019 bekend

Longitude 2019 heeft vandaag de komst van onder andere Chance The Rapper bekend gemaakt. Het is voor Chance The Rapper zijn eerste bevestiging voor een Europees festival komend jaar. Met het optreden in Ierland behoort ook een show op WOO HAH! tot de mogelijkheden.

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Chance The Rapper naar Europa kwam. In 2017 zei hij nog een deel van zijn Europese tournee af. Longitude vindt een week voor WOO HAH! plaats. Grote kans dus dat een aantal van deze acts ook een optreden zullen geven in Hilvarenbeek.

Naast Chance The Rapper werd ook de eerste festivalshow van Future aangekondigd. Ook Brockhampton werd aan de line-up toegevoegd, zij werden eerder ook al voor Roskilde bekend gemaakt. A$AP Rocky staat onder andere ook op Melt en Dour.

Naast al deze artiesten werden ook nog Rae Sremmurd, Lil Uzi Vert, Juice WRLD en $uicideboy$ bekend gemaakt. De volledige aankondiging vind je hieronder.

Chance The Rapper

Chancellor Jonathan Bennett, oftewel Chance The Rapper, is een Amerikaanse hiphop-artiest uit Chicago. De Amerikaan begon zijn verovering van de wereld in 2013. Toen kwam zijn tweede mixtape Acid Rap uit. Twee jaar geleden stoomde hij door naar de wereldtop met zijn derde mixtape: Coloring Book. Dit derde album werd zo goed ontvangen dat de rapper maar liefst drie Grammy’s won, waaronder beste rap album.

Longitude 2019

Longitude 2019 vindt plaats van 5 tot en met 7 juli in Marlay Park in Dublin. De early bird kaartverkoop gaat vrijdag 7 december om 10:00 uur van start via Ticketmaster. Een weekendticket kost je €189,50. De prijzen voor dagtickets worden begin volgend jaar bekend gemaakt. Vorig jaar waren J. Cole, Travis Scott en Solange de headliners van het Ierse festival.