Eerste festival voor Triggerfinger in 2019 bekend

Triggerfinger
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het Roemeense Awake Festival 2019 bevestigt vandaag de komst van Belgisch rocktrio Triggerfinger. Voor de Belgen is het de eerste festivalshow in het tourschema van 2019. Hierdoor is de kans toegenomen dat we ze op Nederlandse of Belgische bodem terug gaan zien in de zomer.

Afgelopen festivalzomer was Triggerfinger al niet weg te denken van de Europese festivals. Zo waren onder meer ze te zien op Rock Werchter, Pinkpop en Lokerse Feesten. Awake Festival valt in hetzelfde weekend als Lowlands en Pukkelpop, waardoor de kans bestaat dat deze evenementen ook aan de haal gaan met de rockers.

In februari gaat de clubtournee van Triggerfinger van start. De heren zijn onder andere te zien in TivoliVredenbrug te Utrecht.

Triggerfinger

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ruben Block, Paul ‘Lange Polle’ Van Bruystegem en Mario Goossens vormen al sinds 2003 het duivelse trio van Triggerfinger. De grote Belgische doorbraak kwam er in 2010 met de hit ‘All This Dancin’ Around’. De band stond de eerste twaalf weken van het jaar onverstoord op nummer 1 van De Afrekening van Studio Brussel. In Nederland werden de heren vooral bekend met hun cover van ‘I Follow Rivers’, gespeeld op gitaren en twee kopjes. In 2018 was de rockgroep op verschillende festivals te zien, waaronder Pinkpop en Lokerse Feesten. Voor 2019 is er pas één festivalshow bekendgemaakt. Het complete tourschema vind je hier.