Mad Cool 2019 onthult The Smashing Pumpkins en meer

1188
The Smashing Pumpkins Band

Mad Cool 2019 meldt zich na een adempauze van enige tijd via een persconferentie. Onder de nieuwe toevoegingen bevinden zich grootheden als The Smashing Pumpkins en Noel Gallagher. 

Naast de bovenstaande acts kondigde de organisatie van het Spaanse festival nog veel meer aan. Onder andere Greta van Fleet, The Hives, Wolfmother en Kaytranada maken deel uit van het enorme pakket.

Er werden kort voor de onderbreking, die volgde na een periode van iedere dag een nieuwe toevoeging, nog enkele acts aangekondigd: La Dispute, Alma, Rews en Carpenter Brut. De organisatie presenteerde in een eerder stadium ook al namen als The Cure, Vampire WeekendBon Iver en Tash Sultana.

In de persconferentie werd hiernaast duidelijk dat tickets vanaf maandag 3 december 12:00 uur in de verkoop gaan. Er zijn verschillende methodes om je kaarten aan te schaffen. De eerste 10.000 weekendtickets via de festivalwebsite gaan over de toonbank voor € 160,-. Als je later bent of als je bestelt via Ticketmaster of Festicket, kost een kaart € 175,-. Dagkaarten zijn via een van deze kanalen te verkrijgen voor een prijs van € 79,-.

De organisatie maakt in de onderstaande Facebookpost duidelijk welke bands en artiesten volgend jaar te zien zijn in Spanje.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins is een alternatieve rockband uit Chicago, opgericht in 1988. Het debuutalbum Gish uit 1991 oogstte veel enthousiaste reacties van de media, maar de band werd pas echt bekend bij het grote publiek met albums als Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness. Hoewel de band qua bezetting veel veranderingen doormaakte, wordt de groep nog steeds gezien als een van de meest succesvolle bands uit de jaren ’90.

Dit jaar markeerde een belangrijk moment voor de band. Voor het eerst in achttien jaar komen drie van de vier originele bandleden bij elkaar voor een wereldtournee. Zo staat de band onder meer op de affiches van Rock am Ring en Rock im ParkFirenze Rocks 2019Heartland Festival en Mad Cool.

Mad Cool Festival

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Volgend jaar vindt de vierde editie van Mad Cool festival plaats. Deze is van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Met The National, The 1975The Cure, The Smashing Pumpkins en Noel Gallagher is een aanzienlijk deel van de line-up bekend. Vorig jaar gaven onder andere Pearl Jam, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Jack White en Tame Impala optredens in de Spaanse hoofdstad. Voor meer informatie over het festival en voor de ticketverkoop kun je terecht op de officiële site.

Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport.

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.