Nieuwsoverzicht 13-12: vergunning voor vierde dag Pinkpop, extra show P!nk en meer

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de vierde dag van Pinkpop, de perikelen rondom de optredens van Neil Young en Bob Dylan op British Summer Time en de extra Nederlandse show van P!nk.

Pinkpop krijgt vergunning voor vierde festivaldag in 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De gemeente Landgraaf wil Pinkpop 2019 een vergunning geven om uit te breiden met een extra dag. Het Limburgse festival kan volgend jaar dus eventueel vier dagen duren. Het gaat om een vergunning voor het eenmalig uitbreiden van Pinkpop met één dag en het verlengen van de eindtijd van één dag. De organisatie van Pinkpop heeft nog niks van zich laten horen hierover. Er waren al veel geruchten over een eventuele vierde festivaldag, maar nu lijkt er dus eindelijk schot in de zaak te zitten.

Meer lezen over een mogelijke extra dag Pinkpop? Klik dan hier.

Neil Young en Bob Dylan zelfstandig naar British Summer Time 2019

De optredens van Neil Young en Bob Dylan op British Summer Time 2019 krijgen een andere vorm. Door een meningsverschil tussen de Canadees en Barclaycard, de sponsor van het evenement, gaan beide heren zelfstandig de shows organiseren. De optredens horen dus niet meer bij het festival, maar vinden nog steeds plaats op het Londense Hyde Park.

In dit artikel vind je meer over deze perikelen.

P!nk met extra Nederlandse show naar Malieveld

Aangezien de kaartverkoop voor haar show in de Johan Cruijff ArenA op 16 juni een groot succes was, geeft P!nk een tweede optreden op Nederlandse bodem in 2019. Het Malieveld in Den Haag is op 11 augustus het decor voor het optreden van de zangeres. Deze show vindt dus bijna twee maanden na het optreden in de hoofdstad plaats.

Meer informatie met betrekking tot de kaartverkoop vind je hier.

The Prodigy, Thirty Seconds to Mars en meer naar Highfield 2019

Highfield 2019 heeft 24 nieuwe namen bekendgemaakt. Onder meer The Prodigy, Thirty Seconds to Mars en The Offspring zijn aangekondigd voor het Duitse festival. Deze acts zijn daarmee direct kanshebber voor een plek op Lowlands of Pukkelpop, want deze festivals vinden in hetzelfde weekend plaats. De komende periode zal duidelijk worden of we een of meerdere van deze bands ook daar kunnen bewonderen.

Je vindt hier meer informatie over de nieuwe namen van Highfield 2019.

Bonobo naar Melt Festival 2019

Melt Festival 2019 kondigt de komst van Bonobo aan. Het Duitse festival vindt twee weken na Down The Rabbit Hole plaats. Daarmee wordt de kans dat we de DJ ook in Nederland kunnen bewonderen weer iets groter: in de tour van Bonobo is namelijk nog genoeg ruimte voor meer festivals.

Meer weten over Melt Festival? Ga dan naar de website.