NorthSide 2019 presenteert Foals, Khalid en meer

820
Foals
Photo: Kamiel Scholten Photography / Festileaks

Acht keer nieuw voor NorthSide 2019. Het Deense festival verzekert zich van optredens van onder meer Khalid, Foals en Alice In Chains.

NorthSide start goed aan de nieuwe week. De organisatie weet acht kersverse acts op het affiche bij te schrijven. Naast bovengenoemde namen zijn ook Tove Lo, L.O.C., Suspekt, Jada en Jonah Blacksmith van de partij. Eerder strikte het Deense festival al de handtekeningen van onder meer Bon Iver en Major Lazer.

De gloednieuwe bevestigingen zijn direct ook kanshebbers voor een plek op Best Kept Secret, dan wel Pinkpop. Beide Nederlandse festivals vinden vrijwel gelijktijdig met het Deense NorthSide plaats.

Foals

Foto: Maclay Heriot/Lollapalooza 2016

De progressieve poprockband uit Oxford bestaat al 13 jaar. Met vier studioalbums op zak en optredens op grote festivals als Roskilde, Coachella en Glastonbury is de muzikale honger nog niet gestild. Afgelopen najaar zijn de mannen de studio weer ingedoken voor de opvolger van What Went Down (2015). In januari dit jaar maakte de band kenbaar dat Walter Gervers stopt als bassist van Foals. Gelukkig voor de fans gaat Foals verder en mogen we in 2019 het nieuwe album verwachten. Hopelijk precies op tijd voor het festivalseizoen, want de heren zijn al aangekondigd voor Low Festival, Rock am Ring / Rock im Park en NorthSide.

NorthSide 2019

NorthSide 2019 vindt plaats van 6 tot en met 8 juni in Ådalen, Denemarken. Met de bevestigingen van Bon Iver, Major Lazer, Khalid en Foals heeft het festival al een paar mooie namen op het affiche staan. Tickets voor het Deense festival zijn al een tijdje in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.