Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk bijna nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en kijken wij er naar met ons ‘professioneel oog’. Deze keer in de spotlight: Rock Werchter 2019.

Zes namen maakte Rock Werchter al bekend voor de volgende editie. Het Belgische festival houdt ervan haar namen mondjesmaat vrij te geven. Bij elke aankondiging krijgen we maar een vijftal namen om in te vullen en zo duurt het lang voor de officiële poster vorm krijgt. De waarde van een circulerende poster kan dus ook niet in één keer bevestigd of ontkracht worden, maar dat belet ons niet om er plezier van te hebben.

De (sub-)headliners

Een headliner per dag is al lang niet meer genoeg voor Rock Werchter. Bij de zes headliners die de vier dagen al rijk zijn, doet deze poster er nog twee bij: The Strokes en Editors. Maar ook voorprogramma’s, dance-acts en tenten krijgen namen van wereldklasse. Foals, The Smashing Pumpkins, Tame Impala, Disclosure, Die Antwoord… het lijstje gaat nog wel even door.

De geloofwaardigheid

De opvallendste naam is ongetwijfeld The Strokes. Ieder jaar zijn er geruchten over een tournee, maar hun laatste optreden op Europese bodem is alweer even geleden. Dit was namelijk in het jaar van British Summer Time en Primavera Sound 2015. Dit jaar zijn er nog geen concrete aanwijzingen en ook over het nieuwe album blijft het stil. Maar Rock Werchter kan natuurlijk een konijn uit de hoge hoed toveren.

Editors bracht dit jaar een nieuw album uit en ging er meteen mee op tournee. Ze waren onder andere headliner op TW Classic. Dat ze volgend jaar weer naar Werchter afzakken lijkt niet erg waarschijnlijk. Gelukkig zijn er ook reële kanshebbers. Foals staat volgende jaar, net als Tool, op Rock Am Ring en Rock Im Park. Tame Impala is volop bezig met een nieuw album en Lana Del Rey heeft al een bevestigde Europese datum in juli.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter vindt in 2019 plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets gaan op 26 oktober in de verkoop. Met de bevestigingen van MuseThe CureP!nkFlorence & The Machine en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?