Het beste van week 1: Affiche Coachella 2019, een nieuw Belgisch hiphop festival en meer

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Het nieuwe jaar mocht direct met knallend nieuws beginnen. Zo onthulde Vestiville de eerste lading namen en kwam Coachella met het volledige affiche. Lees hier het beste van week 1!

1.Cardi B, Future en Migos naar nieuw Belgisch hiphopfestival

Het nieuwe Belgische hiphop festival Vestiville dropte deze week de eerste lading namen. Onder meer Cardi B, Future en Migos reizen af naar Lommel. Ook hiphoppers van Nederlandse bodem zijn op het affiche te zien, waaronder Sevn Alias. Het festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2019, twee weken voor WooHah!. Hierdoor is er dus kans op overlap in de line-up. Cardi B moest vorig jaar nog haar optreden op WooHah! cancellen door haar zwangerschap.

2. Childish Gambino, Tame Impala en meer naar Coachella 2019

Coachella presenteerde – zoals we gewend zijn – in één keer het hele affiche voor komende editie. Naast Childish Gambino en Tame Impala zijn ook onder meer Anderson .Paak en CHVRCHES komende zomer voor het eerste te zien op deze festival bodem. De line-up van het Amerikaanse festival is vaak interessant voor Europese festivalgangers. Ervaring leert namelijk dat veel artiesten die op Coachella optreden vaak de oversteek maken naar Europa tijdens de festivalzomer.

3. Pinkpop de komende 10 jaar niet meer tijdens Pinksteren

Mister Pinkpop Jan Smeets heeft in een interview met L1 laten weten dat het festival de komende 10 jaar niet meer tijdens Pinksteren plaats zal vinden. Dit wegens de grote concurrentie in dat weekend, dit mede door het Amerikaanse Bonnaroo. Pinkpop zal zich daarom de komende jaren gaan richten op het tweede weekend van juni. Ook werd verklapt dat de ticketprijzen dit jaar niet zullen stijgen, echter zullen de consumptiebonnen wellicht duurder gaan worden.

4. Pohoda Festival 2019 presenteert Liam Gallagher

Pohoda Festival 2019 breidt met Liam Gallagher het affiche verder uit. Gallagher sluit het festival af. Naast de voormalig frontman van Oasis reizen ook The 1975 en Sofi Tukker naar het Slowaakse festivals.

5. Nog maar 1500 kaarten voor Ed Sheeran op Sziget 2019

De kaartverkoop voor de eerst festivaldag van Sziget gaat hard. Er zijn nog maar 1500 kaarten beschikbaar voor de woensdag van het Hongaarse festival. Onder meer Ed Sheeran en Kodaline treden die dag op. De organisatie laat weten dat er nog wel genoeg kaarten zijn voor de andere dagen.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2019

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 11-13 juli 2019
Line-up
Death Grips
Vitalic
Viagra Boys
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra