Dour 2019 maakte zojuist de eerste namen voor de Avant Garde Metal Day bekend. Onder andere Neurosis en Electric Wizard zijn te zien op het Belgische festival.

Naast bovenstaande artiesten heeft de organisatie ook YOB en The Body & Full of Hell bevestigd. Kijk voor alle nieuwe namen hieronder:

  • Neurosis
  • Electric Wizard
  • YOB
  • The Body & Full of Hell
  • Wiegedood
  • Birds In Row
  • Vonnis

De nieuwe namen voor Dour 2019 voegen zich bij onder andere Skepta, Charlotte de Witte, A$AP Rocky en Disclosure.

Neurosis

Neurosis is een invloedrijke experimentele rockgroep afkomstig uit Oakland, Californië. De heren begonnen als een hardcorepunkgroep, maar ontwikkelden zich later tot een veelzijdige band waarvan het genre meer aansluit bij heavy metal. Er zijn bovendien veel folkinvloeden terug te vinden in hun muziek. Zo bevat het nummer ‘Purify’ van het album Through Silver In Blood een doedelzak.

Dour 2019

Dour
Foto: Noël Schuurman / Festileaks

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Met de bevestigingen van onder meer Skepta, Charlotte de Witte, A$AP Rocky en Disclosure begint het affiche al aardig vorm te krijgen. Tickets voor het Belgische festival zijn al een tijd in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was op Dour? Lees dan ons festivalrapport.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.