Dour 2019: Zo komen de bezoekers weer tot rust

504
Dour festival
Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Festivals zijn natuurlijk helemaal geweldig, maar ze kunnen ook zeer uitputtend zijn. Het Belgische Dour Festival telt 5 festivaldagen, met meer dan 200 artiesten die het podium betreden tussen 13:00 en 04:00. Met zulke tijden is het belangrijk dat de bezoekers voldoende rust nemen. Daarom vroegen wij de Dourgangers waar zij op het festival te vinden zijn om de benodigde rustmomentjes te pakken.

The Roof

Dour Festival
Photo: Noël Schuurman / Festileaks

The Roof is een groot cocktailterras midden op het Dour-terrein. Om binnen te komen moet wel een vergoeding betaald worden, maar hier krijgen de festivalgangers een heerlijke cocktail en een mooi uitzicht over het festivalterrein voor terug. Op het terras is een breed scala aan cocktails en mocktails te verkrijgen. The Roof is volgens festivalgangers de ideale plek om tot rust te komen. “Als je weer opgeladen bent kan het feest weer voortgezet worden.”

Jack Daniel’s Relax Bar

Dour Jack Daniels
Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Een andere plek op het festivalterrein dat door veel rustzoekende festivalgangers in de smaak valt is de Jack Daniel’s bar. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen er drankjes met de Amerikaanse Whiskey besteld worden. Maar ook voor personen die minder van de whiskey zijn is er keus zat. De sfeervolle bar met binnen- en buitenzone biedt voldoende zitplaatsen. Daarnaast is binnen ook een pooltafel te vinden voor de festivalgangers die toch nog wat energie kunnen missen.

De Speciaalbierbar

Dour Festival
Noël Schuurman/Festileaks

Als er een plek is voor cocktails en whiskey op Dour, dan moet er natuurlijk ook een plek zijn voor speciaalbier. De organisatie van Dour dacht hier hetzelfde over en daarom is De Speciaalbierbar ook op het festivalterrein te vinden. Deze bar is erg geliefd onder de bezoekers van het festival. Je kan hier kan rustig bijkomen met één van de tien soorten speciaalbier in je hand. Hetzelfde geldt voor Phillipe die al gauw de Speciaalbierbar opzoekt “wanneer het festivalgeweld hem teveel wordt.”

Festival Relax Areas

Dour Festival
Noël Schuurman/Festileaks

Verspreid over het festivalterrein zie je veel plekken waar gerelaxt kan worden. Zo zijn er veel zitplaatsen in de buurt van de foodstands en bars die de benen even wat rust gunnen. Verder zijn over de rest van het terrein ook genoeg andere plekken zoals houten banken en containers verspreid. Door de VIP’s van het festival werd de VIP-ruimte ook gezien als een fijne ruimte om bij te komen. In deze ruimte kan comfortabel gezeten worden en kan genoten worden van verschillende hapjes en drankjes.

Camping Chill Zones

Dour Festival
Noël Schuurman/Festileaks

Wanneer de meerdaagse gasten van Dour niet op het festivalterrein te vinden zijn vertoeven ze op de camping. Naast je eigen tent, zijn op de camping genoeg andere faciliteiten die kunnen helpen om het lichaam weer op te laden. Uiteraard zijn daar ook voldoende foodstands om eten en drinken te halen en ‘cooking islands‘ waar eigen eten bereid kan worden. Nieuw dit jaar is ‘Dour les Bains’; een campingzone die is uitgerust met strandstoelen, jacuzzi’s en palmbomen. Festivalgangers die bereid waren extra euro’s neer te leggen voor toegang tot deze area noemden het “de ideale plek om tot rust te komen en zo zonder enige moeite het vijfdaagse festival te trotseren.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Wat vind jij van Dour 2019?

Ben jij op Dour dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”dour”]

Dour festival 2019

Foto: Simon Grossi

Dour is het grootste muziekevenement van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om een van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers, maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Met de bevestigingen van onder meer Skepta, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo biedt het festival ook dit jaar voor ieder wat wils. A$AP Rocky stond oorspronkelijk ook op het affiche alleen heeft hij zijn show moeten annuleren omdat hij vast zit achter de tralies in Zweden op verdenking van zware mishandeling.

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was op Dour? Lees dan ons festivalrapport. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Student Media Informatie & Communicatie in Enschede. Heeft een warm hart voor festivals en een liefde voor rockmuziek.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.