A$AP Rocky cancelt Melt, Dour, Tomorrowland en meer

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

A$AP Rocky is genoodzaakt zijn (festival)optredens van juli te annuleren na zijn arrestatie in Zweden eerder deze maand. Onder meer Melt, Dour en Tomorrowland moeten op zoek naar een vervangende act.

De Amerikaanse rapper werd begin deze maand na een optreden gearresteerd op verdenking van ernstige mishandeling. Zijn team laat weten via een petitie die gestart is voor zijn vrijlating dat dit vanuit zelfverdediging was. Wat de precieze gevolgen van zijn arrestatie zouden zijn voor zijn Europese festivaltour was toen niet direct duidelijk, maar daar komt nu verandering in. Zijn management laat in een statement aan het Spaanse Sónar Festival weten dat A$AP Rocky nog voor onbepaalde tijd vast zit en daarom zijn Europese festivaloptredens van juli moet cancelen.

De berichtgeving over de rapper betekent slecht nieuws voor onder meer Sónar Festival, Melt, Splash! Festival, Dour en Tomorrowland. ScHoolboy Q vervangt hem op Dour. De andere festivals zullen hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een geschikte vervanger. Vooralsnog is het optreden van A$AP Rocky op Lowlands in augustus nog niet in gevaar.

A$AP Rocky

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP Mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op WOO HAH! te bewonderen. De rapper had voor 2019 een grote Europese festivaltour op de planning staan, maar zijn arrestatie in Zweden gooit roet in het eten. Alle optredens in juli zijn hierdoor geannuleerd.

Melt Festival 2019

Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vindt dan plaats van 19 tot en met 21 juli. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Voor tickets en meer info kun je terecht op de officiële site van het festival.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen