Het Zweedse Way Out West festival presenteert The Cure, James Blake en Cardi B. Het festival vindt een week voor Lowlands plaats in Gothenburg, Zweden.

Way Out West 2019 maakt de eerste namen voor het affiche bekend. Onder andere The Cure, Stormzy, James Blake en Cardi B zijn in augustus in Zweden te zien. Deze namen zijn hiermee ook kanshebbers voor Lowlands 2019 en Pukkelpop 2019. Die festivals vinden namelijk een week later plaats.

In de lijst hieronder vind je alle bevestigingen:

 • Cardi B
 • The Cure
 • Stormzy
 • Seinabo Sey
 • James Blake
 • Jungle
 • Jon Hopkins (live)
 • Earl Sweatshirt
 • Zara Larsson
 • Rex Orange County
 • Honey Dijon
 • The Blaze
 • Mitski
 • IDLES
 • Connan Mockasin
 • Upsammy
 • Julien Baker
 • Dâm Funk
 • Cupcakke
 • Maribou State

The Cure

De band rondom de excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de groep de naam naar The Cure, waarna de eerste single ‘Killing an Arab’ wordt uitgebracht. Klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar: de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour.

In 2019 bezoeken de heren onder meer Rock WerchterMad CoolRoskildeNOS Alive, INmusic Festival en Way Out West. De Britten hebben tevens aangegeven een nieuw album uit te gaan brengen.

Way Out West 2019

Het Zweedse Way Out West festival vindt van 8 tot en met 10 juni plaats in Gothenburg Zweden. Met The Cure, Stormy en James Blake heeft het festival een achter sterke namen in handen. In 2018 waren nog andere Kendrick Lamar en Arcade Fire in Gothenburg te zien.

Het festival vindt slechts een week voor Lowlands en Pukkelpop plaats. Er dus een overlap tussen deze affiches mogelijk. Kaarten voor Way Out West zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Meer informatie vind je op de officiële website.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.