7 must-see acts van Sziget 2019

1570
Sziget Festival
Foto: Sandor Csudai (Rockstar Photographers)

Sziget viert komende zomer haar 27e verjaardag. Het eiland, dat midden in Boedapest ligt, barst half augustus gegarandeerd weer uit haar voegen. Voor deze editie heeft Sziget maar liefst 8 headliners gestrikt. Heel vet natuurlijk, maar welke kleinere acts zijn nou net zo bijzonder – en mag je dus echt niet missen?

Tove Styrke

Donderdag 8 augustus
Tien jaar geleden werd ze bekend door het behalen van de derde plek in de Zweedse versie van Idols. Vorig jaar mocht de popzangeres als support act met Lorde en Katy Perry op tour, maar met drie albums en de nieuwe track ‘Love Me Back’ op zak is ze ook in 2019 helemaal klaar voor de festivals.

Grace Carter

Vrijdag 9 augustus
Haar debuutalbum is nog onderweg, maar met haar EP Why Her Not Me en een voorprogramma bij o.a. Dua Lipa is de toon gezet. Grace Carter begon in haar tienerjaren al met het schrijven van nummers, die ze met vijftien jaar al opnam in haar slaapkamerstudio. De Britse leerde piano spelen door het oefenen met YouTube video’s. Het wordt een geheid spektakel, want ze zingt al haar nummers met veel overgave in haar stem.

Roosevelt

Zaterdag 10 augustus
Deze Duitse singer/songwriter en producer komt uit Viersen en heeft in zes jaar een EP en twee soloalbums op de markt gebracht. Met zijn tweede langspeler Young Romance deed hij in het najaar van 2018 een zaalshow, waarvan hij op 11 april zijn show in Amsterdam inhaalt. Bij Roosevelt staat niemand stil, want zijn cocktail van indie, rock, house disco en elektropop zal waarschijnlijk de hele tent op Sziget laten zweven.

Superorganism

Maandag 12 augustus
Superorganism stond vorig jaar al op Eurosonic Noorderslag, SXSW, The Great Escape en Best Kept Secret. De zevenkoppige band is gestationeerd in Londen en komt uit letterlijk alle windstreken van de wereld. Ze halen tijdens hun shows van alles uit de kast, ze zijn alles behalve saai en dat is te merken aan hun gekleurde regenjassen en de samples die ze aan hun tracks toevoegen. Het bijten in een appel? Ja dat zou je best eens live kunnen zien op Sziget 2019!

Khruangbin

Dinsdag 13 augustus
Je kent Khruangbin misschien al van onze Festileaks top 100 Best Tracks van 2018. Ze maakten namelijk samen met Maribou State de monsterhit ‘Feel Good’. Maar Khruangbin heeft nog veel meer mooie muziek gemaakt. Het Texaanse trio reist namelijk de hele wereld over om wereldmuziek te mixen met dub, r&b, soul en psychedelica. Wegdromen is gegarandeerd, maar zeker ook genoeg deuntjes om op de slotdag vloeiend mee te bewegen op hun muziek.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Yellow Days

Dinsdag 13 augustus
De jonge Britse George van den Broek is pas 19 maar kan van een klein liedje iets heel groots maken. Met zijn album Is Everything Okay In Your World slaat hij de brug naar depressiviteit onder jongeren. Maar toch weet hij met een combinatie van slackkerrock, indie, hiphop en een diepe blues stem zijn donkere teksten toch nog vrolijk over te laten komen. Hij kruipt dan ook gegarandeerd uit zijn schulp op één van Sziget’s prachtige podia.

Johnny Marr

Dinsdag 13 augustus
Je kent de Britse producer, zanger en gitarist Johnny Marr wel van zijn rol in bands als The Smiths, Modest Mouse of The Cribs. Daarnaast speelde hij mee op langspelers van onder meer Talking Heads, The Pretenders, Pet Shop Boys, Oasis en Noel Gallagher’s High Flying Birds. Zijn eerste soloalbum verscheen in 2013 en nu toert hij met zijn vierde album: Call The Comet de wereld over. Met zijn alternatieve rock weet hij het hele publiek om zijn vinger te winden.

Sziget 2019

Foto: Sandor Csudai

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Dit jaar staan onder meer Ed SheeranFoo Fighters, Florence + The Machine en Post Malone op de bühne.

Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport. Tickets voor het festival zijn te koop via de website. Helaas zijn de dagtickets voor Ed Sheeran al uitverkocht.

Luister ook naar onze Spotify-playlist van het festival!

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Anderson .Paak, Foals, Goldband, QOTSA en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.