Het beste van week 9: line-up Rock Werchter compleet, de Festivalpodcast en meer

Rock Werchter 2017

Het festivalseizoen kruipt dichterbij en met het lekkere weer van afgelopen week hebben we er meer zin in dan ooit. Heb jij tussen de terrasjes door wat festivalnieuws gemist? Geen vrees, wij zetten de hoogtepunten van week 9 voor je op een rij:

1. Lowlands 2019 is uitverkocht

Goed nieuws voor iedereen die een kaartje heeft weten te bemachtigen, slecht nieuws voor de rest: Lowlands 2019 is uitverkocht. Eerder in de week werd aangekondigd dat 80% van de kaarten er al doorheen waren. Het duurde daarna niet lang meer voor de laatste 20% de deur uit waren.

2. Dit zijn jullie favoriete nummers van Twenty One Pilots

Twenty One Pilots belooft een van de absolute hoogtepunten van het komende festivalseizoen te worden. Met headline spots op onder andere Lowlands en Sziget was het tijd om vooruit te blikken. Wij vroegen jullie naar jullie favoriete nummers. Het resultaat is een gevarieerde lijst.

3. Rock Werchter 2019 maakt line-up compleet met onder meer Robyn en Richard Ashcroft

Rock Werchter trekt opnieuw een groot blik met nieuwe namen open en daarmee is de line-up compleet. Onder andere Robyn en Richard Ashcroft zitten tussen de kersverse bevestigingen. Ook Denzel Curry, Bear’s Den, Strand of Oaks en meer maken hun opwachting op het Belgische festival.

4. De Festivalpodcast: Ide over Down The Rabbit Hole, vooruitblik op 3e headliner Pinkpop en meer

Na de première van twee weken geleden keerde de Festivalpodcast deze week terug. Tijdens deze aflevering bespreken Jos Willemsen (Festileaks) en Jasper Leegwater (KINK) het laatste festivalnieuws, checken we waarom je The Good, The Bad & The Queen moet checken deze zomer en gaan we van start met de Festival Bucketlist.

5. 26 februari 1977: Fleetwood Mac’s Rumours verschijnt in de Nederlandse winkels

Als we terugkijken in de muziekgeschiedenis zijn er enkele legendarische albums aan te wijzen. Fleetwood Mac’s Rumours mag in dat lijstje zeker niet ontbreken. Afgelopen week vierden we dat het album precies 42 jaar geleden in de Nederlandse platenzaken verscheen. 

6. Noel Gallagher, Nielson en meer naar Concert at SEA 2019

Concert at SEA liet afgelopen week weer eens wat van zich horen; er werd een flinke lijst namen bekend gemaakt. Onder andere Nielson, Jeangu Macrooy en Bazart zullen een show weggeven. De meest opvallende naam is echter Noel Gallagher, die met zijn High Flying Birds zal neerdalen op Zeeland.

7. 2ManyDJs, Noisia en meer naar Paaspop 2019

Paaspop zal over minder dan twee maanden het festivalseizoen officieel openen. Dat zullen ze onder andere doen met de hulp van 2ManyDJs, Noisia en Pendulum die de Phoenix op z’n kop zullen zetten. Daarnaast heeft Paaspop ook nieuws voor de pure technoliefhebbers. Voor de gloednieuwe techno-area Detroit strikt het festival Octave One en Sandrien.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en leukste content van de afgelopen week.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.