Keane rondom festivals in de Benelux in Engeland, Spanje en Portugal

Keane-Publicity-shot-1024x717

De eerste bevestigingen van Keane zijn een feit. Tijdens Down The Rabbit Hole en drie weken na Rock Werchter speelt de Britse rockband op festivals in Engeland, Spanje en Portugal.

Cornbury Music, 4ever Valencia en Meo Marés Vivas hebben dit jaar één ding gemeen. De Britse, Spaanse en Portugese festivals verwelkomen allemaal Keane op hun 2019 edities.

Cornbury Music valt in hetzelfde weekend als Down The Rabbit Hole, van 5 tot en met 7 juli. 4ever Valencia maakt bekend dat Keane op 21 juli in de gelijknamige Spaanse stad speelt. Meo Marés Vivas heeft Keane eveneens geboekt, hier speelt de band op 19 juli in Vila Nova de Gaia.

Keane besloot in 2013 een pauze in te lassen. Nadat eerder duidelijk werd dat de formatie rond zanger Tom Chaplin weer in de studio zit en tourplannen heeft, zijn vandaag meteen de eerste festivalaankondigingen daar.

Dankzij deze bevestigingen is de kans gegroeid dat we Keane ook in Nederland of België terug gaan zien. De officiële bevestigingen van Conbury Music, 4ever Valencia en Meo Marés Vivas vind je hieronder:

https://www.instagram.com/p/Btk5Qk0BQnm/
https://www.instagram.com/p/BtlwSizlBnk/

Keane

De Engelse rockband werd opgericht in 1995. Pas in 2004 kreeg de groep internationale bekendheid door het uitbrengen van het debuutalbum Hopes and Fears. Sindsdien ging het snel voor Keane. In 2005 won de band meerdere awards, waaronder de ‘2005 Brit Award’. Een jaar later, in 2006, brachten de heren hun tweede langspeler uit, genaamd Under the Iron Sea. Ook deze plaat ging als een speer en hij eindigde op de vierde plek op de Billboard 200. Wereldwijd zijn er meer dan 10 miljoen albums van verkocht.

Naast de concerttours was Keane veel te zien op festivals. De Britten hebben onder andere op Pukkelpop, Rock en Seine en Indian Summer gespeeld. In het najaar van 2013 kondigde de formatie een pauze aan, maar inmiddels is dus bekend dat de band weer op tournee gaat.

Cornbury Music Festival 2019

Cornbury Music Festival vindt in 2019 plaats op 5, 6 en 7 juli in The Great Tew Park, Oxfordshire. Dit is alweer de 16e editie van het Britse evenement. Het festival staat garant voor kleinschalige gezelligheid en een goede portie muziek. Zo stonden tijdens eerdere edities onder meer Bryan Adams, Seal, James Morrison, Simple Minds en The Fratellis al op de planken. Dit jaar is het de beurt aan Keane, The Specials en The Beach Boys.

Toegangsbewijzen zijn inmiddels in de verkoop. Voor de prijs van £ 215,- heb je een combiticket inclusief toegang tot de camping. Voor meer informatie over festival en voor de ticketverkoop kun je terecht op de officiële website.

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018

Niet lang na afloop van het festival was het hoge woord eruit: Down The Rabbit Hole vindt volgend jaar plaats in het weekend van 5 tot en met 7 juli. Afgelopen jaar waren onder andere Queens of the Stone Age, Fever Ray, David Byrne en Franz Ferdinand in Beuningen te bewonderen. Dit jaar staan onder meer Thom Yorke, Underworld en Editors op de planken.

De tickets zijn alweer sinds december in de verkoop. Voor een weekendkaart betaal je € 159,-, exclusief 10 euro servicekosten. Er zijn geen dagkaarten beschikbaar. Voor meer informatie over de aankomende editie check je de website.

Rock Werchter 2019

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel