Vandaag is het 8 maart en dus vieren we Internationale Vrouwendag. Er is nog niet overal gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Zodoende heerst deze discussie ook in festivalland. Eerlijk is eerlijk; het was soms even zoeken door de line-up van diverse festivals, want vrouwen zijn nog vaak in de minderheid. Maar één ding is zeker: de vrouwen die in 2019 op de podia staan, zijn er niet voor niets. Maak je klaar voor een brok aan geweldige muziek gemaakt door acts met steengoede vrouwen!

Janelle Monáe, ROSALÍA, Florence + The Machine, Robyn, AURORA, Sofi Tukker staan komende zomer op de festivals. Gelukkig kunnen we nog wel even doorgaan, wat een prachtige acts zijn het allemaal. Luister de playlist en vier op jouw manier Internationale Vrouwendag. Girl Power!

Primavera Sound presenteert in 2019 ‘The New Normal’ line-up met 50/50 man-vrouwverdeling

Photo Credits: Hugo Lima

Dit jaar introduceert Primavera Sound in Barcelona ‘The New Normal’ line-up waar 50% van de artiesten uit vrouwen bestaat. Onder meer Solange, Rosalía, Christine and the Queens, Janelle Monaé en Cardi B staan bovenaan het affiche.

Festileaks op Spotify

Op dat Spotify-profiel is trouwens nog veel meer te vinden! Wil je op de hoogte worden gesteld van wanneer wij nieuwe playlists aanmaken? Wil je onmiddellijk weten wanneer we bestaande playlists aanvullen? Ram dan op onderstaande knop:

Wil je er zeker van zijn dat je je ma-xi-maal geniet van je favoriete festival? Check hieronder het overzicht van onze verschillende festival-playlists:

Veel luisterplezier gewenst door de Festileaks-redactie!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.