Glastonbury 2019 presenteert Janelle Monáe

Janelle Monae
Photo: JUCO

Janelle Monáe geeft een optreden op Glastonbury 2019. De Amerikaanse zangeres sluit eind juni de West Holts stage af.

De organisatie van Glastonbury 2019 maakte zojuist de derde naam bekend voor het affiche. De Amerikaanse soul en r&b zangeres Janelle Monáe neemt een headline spot voor haar rekening. Zij voegt zich hiermee bij de eerder bekendgemaakte acts Stormzy en Kylie Minoque.

Janelle Monáe is onmiddellijk een kanshebster geworden voor een optreden in de Benelux. Het Britse festival valt in 2019 in hetzelfde weekend als Rock Werchter en het vindt twee weken na Pinkpop plaats. De kans is dus aanwezig dat de affiches gedeeltelijk overlappen.

De officiële bevestiging van de organisatie vind je hieronder:

https://www.instagram.com/p/BsVEZ8cgwcI/

Janelle Monáe

Janelle Monáe is een Amerikaanse soul en r&b zangeres. Ze is sinds 2003 actief in de muziekindustrie en kent haar eerste succes in 2008 met het album Metropolis: The Chase Suite.
Monáe breekt echter pas tien jaar later definitief door bij het grote publiek met het alom geprezen Dirty Computer. Met hits als ‘Make Me Feel’, ‘I Like That’ en ‘Pynk (feat. Grimes)’ verovert ze inmiddels de hele wereld.

In 2019 gaat Monáe weer op tour. Zo geeft ze in 2019 onder andere optredens op Coachella , Primavera Sound en Glastonbury.

Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Tot nu toe zijn Stormzy, Kylie Minogue en Janelle Monáe bevestigd. In 2018 vond het festival niet plaats om het terrein en het personeel een jaartje rust te gunnen. In 2017 stonden nog acts als Radiohead, Ed Sheeran en Katy Perry op de planken.

De tickets voor Glastonbury 2019 gingen op 4 oktober in de verkoop, zonder dat er namen bekend waren. Het festival was vrijwel direct uitverkocht.

Voor een voorproefje op de acts op Glastonbury 2019 kun je onze Spotify-playlist beluisteren.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.